Daca vreti sa va racordati la reteaua electrica, este nevoie sa cunoasteti cateva detalii esentiale despre bransamente electrice. Alegeti sa colaborati cu cei mai buni in domeniu pentru proiectarea si realizarea bransamentului electric. Luati o decizie informata, care sa atraga dupa sine nenumarate beneficii si risc zero.Bransamentul electric este absolut necesar in orice spatiu rezidential, comercial sau industrial, pentru a-l face util din punct de vedere al electricitatii.

Prin intermediul unui bransament se alimenteaza cu energie electrica un consumator. Acesta reprezinta legatura directa de la reteaua de distributie si pana la echipamentul de masurare al energiei care se afla de cele mai multe ori, la limita de proprietate cu acces din domeniul public.

Pentru a beneficia de bransamente electrice de inalta calitate solicitati ajutorul echipei de experti de la Electrocoserv. Acestia au o vasta experienta in domeniu si va ofera toate informatiile necesare despre tipul de bransament care vi se potriveste cel mai bine.Pentru proiectarea si executia bransamentelor trebuie sa pregatiti un dosar de documente preliminare, sunt care depuse apoi la operatorul de distributie electrica.

Iata care sunt partile principale ale bransamentului electric:

  • legatura de la reteaua electrica pana la firida de bransament;
  • firida de bransament care este principala componenta a bransamentului, pentru ca masoara energia electrica prin intermediul unui contor si protectia instalatiei.

Bransamenetele se clasifica in functie de tensiune, traseu, de reteaua existenta si de consumatorii finali. In calitate de client este necesar sa solicitati informatii suplimentare cu privire la acest aspect pentru a face o alegere optima.

In functie de tensiune exista posibilitatea sa optati pentru un bransamentul electric monofazat cu tensiunea nominala de U=230V sau trifazat cu tensiunea de U=400V. In etapa de proiectare trebuie sa discutati despre tensiune pentru a stabili inca de la inceput puterea necesara.

In functie de traseu puteti opta pentru bransamente electrice subterane sau aeriene. Aceasta alegere se va face tinand cont de cea mai buna varianta prin care curentul poate ajunge in interiorul spatiului respectiv. Operatorul de distributie va indruma sa alegeti solutia de alimentare cea mai eficienta.In functie de reteaua existenta exista doua optiuni : executia unui bransament electric direct din retea sau executia unui bransament care necesita extindere de retea.

In functie de numarul de consumatori finali, optati pentru un bransament simplu in cazul in care exista un singur consumator final sau pentru un bransament comun daca este vorba despre case tip duplex sau blocuri.

Iata si o lista cu acetele necesare de care aveti nevoie pentru demararea lucrarilor de bransare:

  • cerere de racordare
  • I./C.U.I.
  • act de proprietate (certificat urbanism, autorizatie de construire)
  • plan de incadrare in zona
  • plan de situatie al obiectivului.

Echipa Electrocoserv va ofera un real sprijin in completarea cererilor necesare si in pregatirea dosarului de bransare. Acestia va usureaza in mod considerabil munca si va ajuta cu toate demersurile privind racordarea la reteaua electrica de distributie.Obiectivul lor principal este de a aduce multumire deplina tuturor clientilor si de a clarifica imediat toate intrebarile legate de bransamentele electrice.Pentru a afla si alte detalii suplimentare, nu ezitati sa accesati site-ul online electrocoserv.ro.

Source