Periajul zilnic este, fără îndoială, piatra de temelie a unei igiene dentare corespunzătoare. Stomatologii ne recomandă să periem dinții de cel puțin două ori pe zi, timp de două minute, pentru a asigura îndepărtarea eficientă a plăcii bacteriene. Spre exemplu, periajul dinților dimineața, după micul dejun, și seara, înainte de culcare, ajută la menținerea sănătății orale pe tot parcursul zilei și pe timpul nopții.

Agident oferă ocazia sa apelezi la stomatologi profesioniști peentru sinus lift sau alte servicii profesionale.

Periajul trebuie să fie efectuat cu o tehnică adecvată, mișcările trebuie să fie circulare și să includă atât suprafața dinților, cât și linia gingiilor. Folosirea unei periuțe cu peri moi sau medii este adesea recomandată pentru a evita traumatizarea gingiilor. Dar nu doar tehnica de periaj este importantă, ci și alegerea pastei de dinți. O pastă cu fluor ajută la remineralizarea smalțului și la prevenirea cariilor.

Vrei să afli care este extractie masea de minte pret? La Agident le găsești pe cele mai mici!

Importanta vizitelor regulate la cabinetul stomatologic profesionist

Una dintre recomandările constante ale specialiștilor este aceea de a ne face o vizită regulată la cabinetul stomatologic. Vizitele anuale sau chiar semestriale sunt esențiale pentru menținerea sănătății dentare. Acestea ne permit să prevenim și să tratăm la timp problemele minore, înainte de a se transforma în complicații majore.

La Agident hasesti cele mai mici preturi chiar daca este vorba despre aditie de os pret. Haide sa afli si tu cum lucreaza profesionistii!

Servicii:

  1. Implant dentar
  2. Aparat dentar
  3. Protetica dentară
  4. Estetică dentară
  5. Chirurgie dentară

Examinările profesionale includ curățarea dentară, care îndepărtează tartrul – o formă de placă bacteriană care s-a întărit și care nu poate fi înlăturată prin periaj. În plus, detectarea timpurie a cariilor permite un tratament mai puțin invaziv și conservarea mai multor structuri dentare sănătoase. Dentistul poate identifica, de asemenea, semnele timpurii ale bolilor gingivale sau ale altor afecțiuni orale.

Educarea pacienților este un alt beneficiu important al vizitelor la dentist. Profesioniștii ne pot învăța cele mai bune practici de igienă orală și ne pot recomanda produsele adecvate nevoilor noastre. Fiecare persoană are particularități individuale când vine vorba de cavitatea orală, iar consilierea personalizată este inestimabilă.

Tehnici moderne de igiena dentara in stomatologie

Stomatologia modernă a evoluat incredibil în ultimii ani, iar tehnologia a adus o mulțime de inovații și în domeniul igienei dentare. De exemplu, irigatoarele bucale sunt dispozitive care folosesc un jet de apă pentru a curăța profund zona dintre dinți și sub linia gingivală, acolo unde periajul și ața dentară nu ajung. Acestea pot reduce semnificativ inflamația gingivală și îmbunătățesc sănătatea gingiilor.

Apoi avem periuțele de dinți electrice, care au capete oscilante sau sonice care curăță mai eficient și mai delicat fața dinților. Multe modele includ chiar și timere pentru a ajuta utilizatorul să respecte cele două minute de periaj recomandate. Studiile arată că periuțele electrice sunt mai eficiente în reducerea plăcii și a gingivitei decât periuțele manuale.

Cum sa alegi peria de dinti potrivita pentru o igiena dentara corecta

Alegerea periuței de dinți potrivite este un aspect fundamental pentru menținerea unei igiene dentare corecte. Stomatologii recomandă să căutăm o periuță cu capul de mărime medie, pentru a ajunge ușor în toate colțurile gurii. De asemenea, este important ca perii să fie moi sau de duritate medie, pentru a nu afecta smalțul dinților sau pentru a nu irita gingiile.

Forma capului periuței de dinți, precum și modelul și tipul de peri pot face diferența în eficiența curățării. Unii peri cu tăieri inovatoare pot ajuta la îmbunătățirea îndepărtării plăcii. Așadar, este esențial să ne interesăm de aceste caracteristici în momentul achiziției.

Mulți dintre noi tindem să credem că o periuță mai dură curăță mai bine, însă realitatea este că aceasta poate cauza mai mult rău. Eroziunea gingivală și sensibilitatea dentară pot fi agravate de o periuță inadecvată. De aceea este vital să cerem sfatul stomatologului nostru înainte de a face o alegere.

Periuțele de dinți electrice sunt o opțiune în valoare de luat în considerare, mai ales dacă avem tendința de a peria prea puternic sau dacă avem dificultăți în utilizarea corectă a unei periuțe manuale. Multe dintre aceste periuțe vin cu capete interschimbabile, ceea ce le face și mai adaptabile nevoilor individuale.

În final, este esențial să ne amintim ca si stomatologii trebuie sa fie buni pentru a avea o dantura frumoasa. De ce sa apelezi la un stomatolog bun?

  • Competență profesională
  • Tratarea corectă a problemelor dentare
  • Prevenirea problemelor dentare
  • Confortul și încrederea pacientului
  • Abordare personalizată

Beneficiați de experiența, profesionalismul și atenția Agident

Nu mai așteptați! Zâmbetul dumneavoastră perfect este doar la un pas distanță. Apelați acum la cabinetul stomatologic Agident și beneficiați de experiența, profesionalismul și atenția lor pentru fiecare detaliu.