Emisiunea, formată din patru timbre, are ca elemente filatelice patru minicoli cu cinci timbre și o vinietă, patru coli de 32 de timbre cu tête-bêche,  un bloc de patru timbre nedantelate etalat într-o mapă filatelică specială și două plicuri „prima zi”. Imaginile mărcilor poștale prezintă patru specii de păsări răpitoare regăsite și în zestrea faunistică a României. Grafica este adaptată cerințelor specialiștilor în domeniu, urmărind redarea elementelor definitorii ale fiecărei specii: forma capului, a ochilor, penajul, aspectul cromatic etc. Litera „O” din cuvântul România este redată simbolic ca o imagine a astrului nopții: Luna.

 

Minunița (Aegolius funereus), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 4 Lei, este caracteristică zonelor împădurite de conifere, dar este prezentă și în cele de amestec cu foioase.

Striga (Tyto alba), redată pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 Lei, este o specie de pasăre răpitoare de noapte de talie medie.

Buha (Bubo bubo), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 Lei, este cea mai mare specie dintre răpitoarele de noapte din Europa.

Ciuful de câmp (Asio flammeus), reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 16 Lei, este caracteristic zonelor deschise reprezentate de pășuni, stufărișuri, mlaștini și terenuri agricole.

Romfilatelia mulțumește reprezentanților Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Emisiunea filatelică va fi disponibilă începând de joi, 12 mai 2022, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

[email protected]

Source