Emisiunea filatelică ilustrează în cele patru mărci poștale, componente ale faunei zonei: vânturelul roșu, râsul, cerbul și jderul de copac.

Parcul Național Călimani definește o arie protejată, de interes național, situată în partea central nordică a României, pe teritoriile administrative aparținând județelor Mureș, Suceava, Harghita și Bistrița- Năsăud.

Prima propunere de instituire ca parc național s-a înregistrat în anul 1975, iar declararea ca arie protejată a fost legiferată în anul 2000.

Parcul Călimani reunește o zonă montană cu forme de relief diversificate: vârfuri, abrupturi stâncoase, chei, văi, doline, măguri, ponoare, poiene, cu suprafețe naturale acoperite cu păduri, pășuni și pajiști.

 Cu această ocazie, Romfilatelia vă invită în lumea minunată a timbrelor românești într-o călătorie în zona munților și a parcului național Călimani pentru a putea admira fauna specială specifică acestei zone.

Romfilatelia mulțumește reprezentanților Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Parcului Național Călimani și Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București, pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Emisiunea filatelică este formată din patru timbre, patru minicoli, două plicuri prima zi și o mapă filatelică specială iar acestea vor fi disponibile începând de miercuri, 12 ianuarie 2022, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

[email protected]

Source