Un proces esențial care trebuie realizat în instituții publice este inventarierea patrimoniului. Acest proces este acum simplificat prin intermediul unui software, Optimall SMIS, care poate fi integrat fără probleme în sistemele ERP deja existente. Dar care sunt cu adevărat beneficiile acestui software și de ce merită să fie folosit?

Ce este important de știut despre inventarierea mijloacelor fixe în instituțiile publice?

Activele instituțiilor publice se împart în:

 • Obiecte de inventar, mai exact bunuri, a căror durată de funcționalitate este mai mică de un an și pentru care trebuie să se calculeze cheltuiala totală în momentul achiziționării.
 • Mijloace fixe, adică acele bunuri care generează beneficii și au o durată de utilizare mai mare de un an.

Software-ul Optimall SMIS este recomandat pentru inventarierea patrimoniului în cadrul instituțiilor publice precum primării, prefecturi, consilii județele, unități de învățământ, ONG-uri și multe altele.

Procesul de inventariere constă, de obicei, în mai mulți pași care consumă timp, astfel că, perioada necesară finalizării se poate întinde pe parcursul mai multor zile. Tot acest proces este acum simplificat și mult mai eficient, datorită software-ului care are la bază trei elemente conectate între ele: aplicația Back Office, aplicația mobilă și interfața cu ERP-ul instituției publice. 

Automatizarea proceselor din cadrul organizației tale nu mai reprezintă doar o opțiune, ci este o necesitate dacă vrei să beneficiezi de rezultate, succes și organizare eficientă, fără prea mult efort. Pe lângă aplicația SMIS, Optimall SFA are 20 de ani de experiență inclusiv în optimizarea proceselor business.

Beneficiile utilizării Optimall SMIS în instituțiile publice

Optimall SMIS (Smart Mobile Inventory System) facilitează procesele de inventariere în instituțiile publice și aduce multe alte beneficii, printre care, cele mai importante sunt următoarele:

 • existența aplicației BackOffice, ce poate fi accesată de pe orice calculator conectat în aceeași rețea cu serverul din instituția publică
 • aplicația mobilă ce permite scanarea mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar din instituția publică, în vederea inventarierii, permițând astfel o identificare mult mai rapidă a activelor
 • integrarea cu peste 75 de sisteme ERP
 • diminuarea erorilor umane și deținerea unei evidențe corecte a mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar
 • economisirea timpului 
 • transferul de bunuri între diverse gestiuni
 • planificarea timpurie a activităților de mentenanță a mijloacelor fixe
 • posibilitatea de a crea rapoarte personalizate pentru fiecare instituție în parte
 • creșterea eficienței operaționale

Pe scurt, Optimall SMIS este software-ul care permite automatizarea tuturor proceselor de inventariere și facilitarea clară a acestui proces destul de anevoios, îmbunătățind calitatea inventarierii mijloacelor fixe din instituțiile publice. 

Source