Cabinet Oftalmologic Romgermed

Vederea este unul dintre cele mai importante simturi, deoarece iti permite sa vezi lumea din jurul tau. Ochiul este direct responsabil pentru captarea tuturor imaginilor care ne inconjoara si transmiterea acestora catre creier, unde sunt procesate.

Este important sa vizitati in mod regulat un oftalmolog pentru a va mentine vederea sanatoasa. Ar trebui sa faceti un control de rutina la un cabinet oftalmologic ca cel de la Romgermed, astfel incat sa nu va faceti griji pentru asta in viitor. Potrivit unor studii medicale, s-a constatat ca doar un numar mic de romani (unul din cinci) li se examineaza in mod regulat ochii de catre un medic. Timpul petrecut intr-o clinica de oftalmologie din Bucuresti este mai scurt decat pauza de masa de la serviciu, ceea ce este ingrijorator.

Ce teste se efectueaza?

cabinet oftalmologic

Examinarea ploapelor pacientului – Acesta este un test care ne ajuta sa ne dam seama daca corneea este foarte bine protejata.

Daca exista o problema cu vederea, poate fi necesar sa purtati ochelari, lentile de contact sau sa va operati. Testarea campului vizual inseamna ca medicul isi va misca mana in campul vizual pentru a vedea daca totul este in regula.

Examinarea fundului de ochi este un test efectuat la un cabinet oftalmologic si care poate ajuta la diagnosticarea unor afectiuni precum diabetul, hipertensiunea arteriala si hipertensiunea craniana. Testul pentru examinarea spatelui ochiului se numeste oftalmoscopie. Oftalmologul va pune cateva picaturi pentru a va mari pupilele, astfel incat sa va vada mai bine partea din spate a ochilor. Dupa acest test, nu este recomandat sa conduceti.

De asemenea, daca nu puteti face diferenta dintre anumite culori, este posibil sa aveti o deficienta care afecteaza modul in care vedeti culorile.

Ai grija de sanatatea ta!

Este important sa ascultati ce spune medicul si sa faceti ceea ce va recomanda atunci cand vine vorba de ingrijirea ochilor. Ar trebui sa mergi la medic cel putin o data la doi ani, chiar daca nu ai niciun simptom. Acest lucru este deosebit de important pentru copii, care ar trebui sa mearga cel putin o data pe an, deoarece problemele pot fi tratate mai usor daca sunt depistati devreme.

Un medic specializat in afectiunile ochilor (un oftalmolog) va va face o examinare amanuntita a ochilor, atat pentru a vedea cat de bine functioneaza, cat si pentru a verifica eventualele probleme cu ochiul in sine.

noiembrie 23rd, 2022 by

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published.