Avantajele implanturilor dentare: mai mult decât un zâmbet perfect
Există multe motive pentru care intervenția chirurgicală a implantului dentar ar avea sens ca primă opțiune de înlocuire a dinților lipsă. Iată principalele avantaje ale implantului dentar pe care ar trebui să le ai în vedere:
Estetică. Dacă dorești un zâmbet „insta-ready”, implanturile dentare sunt o alegere potrivită. Implanturile arată și se simt exact ca dinții naturali.
Sănătatea oaselor. Implantul dentar înlocuiește rădăcina dintelui natural, pierdut. Aceasta înseamnă că – deși încă este posibil – pierderea osoasă este mult mai puțin probabilă.
Durabilitate. Unul dintre avantajele cheie ale implanturilor dentare este că acestea reprezintă cea mai apropiată soluție permanentă pe care o poți obține. Deoarece implanturile dentare se îmbină cu osul maxilarului, acestea sunt foarte stabile și, cu îngrijirea orală corespunzătoare, te poți aștepta să fie la fel de durabile ca dinții naturali. Protezele dentare au o durată de viață de aproximativ cinci până la opt ani, în schimb implanturile dentare sunt o alegere excelentă pentru cei care caută o opțiune pe termen lung.
Beneficii practice. Implanturile dentare nu sunt o opțiune dentară doar pentru persoanele care își doresc un zâmbet perfect. La finalul tratamentului, vei putea vorbi și mânca incomparabil mai bine și te vei putea bucura astfel de un confort sporit. În plus, implanturile dentare reduc riscul de apariție a cariilor, deteriorarea structurii osoase și distrugerea dinților învecinați.
Dezavantajele implanturilor dentare: răbdarea este o virtute
Chirurgia implantului dentar nu este lipsită de provocări. Iată câțiva factori cheie ai implantului dentar de luat în considerare:
Proces îndelungat. Inserarea implanturilor dentare poate dura mult, de până la șase luni pentru ca acestea să fuzioneze cu osul maxilarului. Având în vedere că există mai mulți pași implicați în această procedură dentară, este posibil să nu fie cea mai bună soluție pentru cineva care are nevoie de o soluție imediată.
Infecții. Deși complicațiile implantului dentar sunt rare, este posibil ca gingiile să se infecteze după introducerea implanturilor. În cele mai extreme cazuri, complicațiile implantului dentar pot duce la boli parodontale, inclusiv la pierderea osoasă.
Proceduri suplimentare. În unele cazuri, implanturile dentare pot necesita proceduri suplimentare. De exemplu, este posibil ca anumite persoane să nu aibă suficientă structură osoasă pentru a susține implantul, ceea ce înseamnă că ar putea necesita o grefă osoasă. Aceste operații suplimentare pot crește timpul de așteptare și, în același timp, costul planului de tratament.
Cost. Detaliile exacte depind de specificul fiecărui plan de tratament, însă această procedură este mai costisitoare decât alte tratamente dentare tipice.
Deci, merită să apelezi la implanturi dentare? Răspunsul este: DA!
Deci, merită toată bătaia de cap operația de implant dentar? Datorită durabilității, aspectului și funcționalității lor, implanturile dentare sunt probabil cea mai bună opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind o opțiune pe termen lung, care poate dura tot restul vieții.