Avantajele radiografiei dentare digitale faţă de radiografia dentară convenţională, după cum am arătat în articolele noastre, sunt multiple.
Digitalul tinde să îşi impună din ce în ce mai mult valoarea avansului tehnologic şi în acest domeniu atât de important pe planul sănătăţii umane, aspect care determină avansul actului medical stomatologic aplicat pacienţilor.
De aceea, prestigiul acestei prime şi celei mai mari reţele de centre de imagistică dentară din ţară, ce beneficiază de specilişti şi echipamente de top, este larg răspândit şi constant susţinut pe piaţa serviciilor medicale de acest tip.
Radiografiile dentare sunt utilizate de către medicii dentişti pentru localizarea aspectelor de profunzime, precum cariile, bolile sau problemele dentare care pot provoca leziuni ireversibile în timp. Ele relevă situaţia dinţilor şi a zonelor care le înconjoară – oase, ţesuturi moi.
Ce complicaţii pot fi diagnosticate prin utilizarea radiografiei digitale?
Unele dintre complicațiile care pot fi diagnosticate prin utilizarea razelor X sunt:
• Leziunile dentare, cum ar fi rădăcinile dentare rupte;
• Deteriorarea structurii osoase;
• Vizualizarea structurii dinților care nu cresc corect, înainte de efectuarea tratamentelor ortodontice;
• Chisturi, creșteri solide sau tumori și abcese;
• Carierea dinților sub linia gingiei;
• Planificarea tratamentului pentru deteriorări mari, tratamentul canalului radicular, implanturile dentare și îndepărtarea dificilă a dinților;
• Monitorizarea creșterii și dezvoltării dinților și maxilarelor unui copil.
Avantajele radiografiei digitale!
Radiografia panoramică (RP) este o tehnică care permite vizualizarea structurilor maxilare, mandibulare și faciale într-o singură imagine. Această tehnică radiografică permite a fi examinate fracturile, patologiile, anomaliile de dezvoltare, dezvoltarea dinților, articulația temporomandibulară, sinusurile maxilare etc.
Indiferent dacă o leziune este în țesutul moale sau dur, nu se poate distinge pe imaginile RP. În aceste cazuri, pot fi utile radiografiile craniului posteroanterior sau proiecțiile Towne inversate. Amigdaloliţii (amigdalita cronică cazeosoasă), de pildă, apar ca radiopacități unice sau multiple care se suprapun porțiunii medii a ramului mandibular pe imaginile RP.
Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul Dental View, aparţinând primei şi celei mai mari reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.
Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS-Dental View, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!
Contact:
021.9878
www.dentalview.ro