Trebuie sa recunoasteti, nu sunteti niciodata cu adevarat pregatiti pentru un esec in privinta laptopului nostru. Rareori exista semnale clare care pot ajuta la anticiparea acestui dezavantaj.

Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor se intampla fara niciun avertisment, atunci incep sa apara mai multe probleme. In magazine  gasesti mai multe componente in cazul in care problema laptopului tau tine de componentele atinse de substante. Spre exemplu, poti alege un model de tastaturi laptop potrivit pentru laptopul tau, care sa te ajute sa inlocuiesti componenta stricata, dau poti gasi alte piese de schimb, daca in timpul curatarii s-au intamplat accidente. Oricum ideea e ca laptopurile se pot strica atunci cand le cureti, daca nu le cureti bine, dar se pot strica si daca nu le cureti deloc, din motive evidente.

Acest lucru este critic daca depindem de el sa functioneze. Dar, nu e nici un motiv sa te panichezi atat de repede. Cand un computer incepe sa dea probleme, este ca un pacient, trebuie sa rulati un diagnostic si sa faceti cateva teste.

Sa vedem ce pasi ar trebui sa urmati atunci cand un laptop nu se aprinde. Acestea sunt lucruri pe care le puteti face de acasa si va vor ghida sa excludeti unele defecte. Sunt atat de multe persoane care ne scriu ca laptopul nu a mai pornit dupa curatare, incat am facut un mic ghid care sa vina in ajutor.

Analiza logica

Primul lucru este sa determinati daca problema este prezenta pe ecran sau in restul componentelor. Una dintre cele mai simple si rapide modalitati de a identifica faptul ca ecranul nu reuseste este pornirea computerului si ascultarea.

 Aduceti un ventilator care se va activa intotdeauna atunci cand computerul este pornit. Daca la pornirea computerului, auzim sunetul unei lame,dar ecranul ramane negru,atunci problema este ecranul.

Ce trebuie sa faceti daca ecranul este problema?

Daca suntem siguri ca vina poate fi de la ecran,acesta este deja un inconvenient care necesita o mana cu mai multe cunostinte.

Problema poate fi atat la nivel hardware, cat si software, desi acesta din urma este cel mai putin probabil. Daca nu avem cunostinte tehnice, cel mai de baza lucru pe care il putem face si care poate rezolva problema este:

  • Opriti computerul.
  • In cazul in care este conectat la o priza, trebuie sa o deconectam.
  • Scoateti bateria timp de aproximativ 30 de secunde. Atunci, sa-l punem la loc.
  • Inca o data, sa conectam laptopul la priza si sa-l pornim din nou.

Un alt mod de a actiona

  • Conectati laptopul la un monitor extern,fie cu un cablu VGA, fie cu un cablu HDM I. Asta va depinde de laptop si monitor. In acest fel puteti verifica daca laptopul trimite semnal video.

Daca faceti toate acestea, si  laptopul nu se aprinde, atunci am facut deja tot ce ne sta in putere. E timpul sa mergem la un tehnician sau la cineva care stie despre computere.

Pasi de baza de urmat daca computerul nu se aprinde si problema nu este ecranul

Este necesar sa verificati starea computerului,deoarece uneori problema poate fi prin mici detalii care sunt rezolvate rapid. Iata cativa pasi de baza pe care ar trebui sa ii urmati:

  • Deconectati computerul si scoateti bateria. Este necesar sa o verificati,in cazul in care este deteriorata, umflata sau prezinta orice alt semn de a fi compromisa. Acest lucru se aplica numai laptopurilor ale caror baterii inca se incarca.
  • Verificati daca adaptorul este conectat corect la priza sau utilizati un alt adaptor. Acest lucru se aplica daca bateria nu mai poate retine incarcarea.
  • Verificati daca cablul are deteriorari. Crezi sau nu, firele se deterioreaza fara sa-ti dai seama.
  • Sa incercam alte puncte de incarcare. Poate fi aceeasi conexiune sau ceva care se intampla cu linia electrica din acea parte a casei.

Source