Gama de jocuri educative este variată, așa că poți alege modelele potrivite, în funcție de vârsta copiilor și de preferințele lor. Iată care sunt cele mai importante beneficii ale învățării prin jocuri educative!

Jocurile educative încurajează creativitatea

Copiii sunt dornici să audă povești și să le creeze, transformându-se în mici inventatori. Prin intermediul jocurilor educative, cei mici pot să-și imagineze personaje și să creioneze lumi noi, cu ajutorul creativității.

De pildă, există jocuri educative pentru copii care au scopul de a-i stimula să inventeze povești. Găsești jocuri pe bază de cartonașe, care îi încurajează pe cei mici să alcătuiască un fir narativ. În acest fel, copiii vor fi încântați să creeze propria lume de basm, cu personajele preferate. Inspiră-te din jocurile educative de pe Jucaresti, unde vei găsi metode interesante de a-i stimula pe micuți. 

Jocurile educative aduc relaxare

Relaxarea joacă un rol extrem de important în viața micuților tăi. Indiferent dacă aceștia se întorc de la grădiniță sau de la școală, au nevoie de relaxare și de timp de calitate petrecut în familie. Poți opta pentru jocuri de societate, jocuri lingvistice sau seturi magnetice, care sa le atraga atentia puștilor.

În acest fel, joaca devine o distracție, mai ales dacă le ești alături copiilor. Cu ajutorul jocurilor interactive și educative, copiii își vor îmbunătăți starea de spirit și vor trece mai ușor peste o zi grea.

Jocurile educative îi învață pe copii despre munca în echipă

Jocurile educative reprezintă o modalitate excelentă de a încuraja micuții, indiferent de vârstă, să învețe despre munca în echipă și să lucreze împreună. Mai mult, cei mici învață să descifreze ceea ce spun cei din jur, să asculte și să le observe atent comportamentul, astfel încât să se dezvolte armonios.

Atunci când se joacă cu alți copii, cei mici învață arta comunicării și deprind modul în care trebuie să poarte o discuție, pentru a-și exprima dorințele. Micuții își dezvoltă și vocabularul prin joacă, fiindcă aud și învață cuvinte și expresii noi.

Jocurile educative îi dezvoltă fizic pe micuți

Jocurile educative nu îi dezvoltă pe cei mici doar din punct de vedere social sau emoțional, ci și fizic. Încă din primele luni de viață, copiii învață să ridice obiecte și să-și dezvolte coordonarea dintre mână și ochi.

Jucăriile sunt cele care le dezvoltă musculatura copiilor și le sporesc rezistența fizică, încă de la vârste fragede.

Jocurile educative dezvoltă inteligența

Pentru a dezvolta inteligența prichindeilor, merită să investești în jocuri educative logice, de construcție sau matematice. Acestea contribuie în mod activ la dezvoltarea inteligenței celor mici, fiind o modalitate interactivă și provocatoare de a petrece timpul.

Alege jucăriile care corespund categoriei de vârstă a copiilor, pentru a nu-i solicita sau plictisi.

Jocurile educative cresc stima de sine

Pentru majoritatea jocurilor educative, copilul va fi nevoit să parcurgă un număr de etape, cu anumite grade de dificultate. Odată ce au terminat jocul, copiii vor fi mulțumiți și mândri, iar acest lucru contribuie la creșterea stimei de sine.

Jocurile educative au un rol extrem de important în dezvoltarea copiilor, fie că se află în primii ani de viață sau în perioada de adolescență. Nu trebuie decât să alegi jocurile educative potrivite, care să le stârnească interesul copiilor.

Source