Cu o tradiție de 30 de ani în domeniul educației, InIm Institute a organizat două evenimente de amploare, în datele de 9 și 10 noiembrie, ambele axate pe promovarea stării de bine în comunitatea școlară și a sănătății mintale în rândul tinerilor din România. La ambele evenimente au fost prezente, în total, peste 100 de persoane.

Evenimentul din data de 9 noiembrie, denumit „Starea de Bine în Educație: Connect. Belong. Be-Well”, a reunit într-un cadru colaborativ directori, consilieri școlari și elevi din Cluj, preocupați de susținerea sănătății socio-emoționale și a sentimentului de apartenență în școlile lor. Desfășurat între orele 12:00 și 15:00, pe Str. Avram Iancu 13-15, Cluj-Napoca, evenimentul a fost dedicat dezvoltării unei culturi organizaționale centrate pe siguranța emoțională și apartenența în rândul comunității școlare clujene, respectarea și valorizarea membrilor comunităților școlare.

Într-un efort de a răspunde creșterii numărului de persoane care se confruntă cu dificultăți socio-emoționale, InIm Institute s-a angajat să consolideze nevoia sentimentului de apartenență și să promoveze inițiative eficiente la nivelul întregii comunități școlare. Prin abordarea colaborativă, InIm Institute dorește să identifice nevoile comunităților școlare și să creeze strategii sustenabile pentru susținerea sănătății socio-emoționale și a stării de bine în școlile clujene.

Evenimentul din data de 10 noiembrie, sub numele „Împreună pentru Starea de Bine a Tinerilor – o Prioritate la Nivel Național”, desfășurat între orele 10:00 și 14:00, pe aceeași stradă, Avram Iancu 13-15, Cluj-Napoca, a adus laolaltă actori activi din domeniul sănătății mintale a tinerilor din România. Această întâlnire inovatoare a fost organizată în contextul Proiectului Being Romania, coordonat de InIm Institute și în parteneriat cu numeroase organizații precum Asociația de Psihoterapie Pozitivă, Evocariera, Federația Tinerilor din Cluj, Global Development, Departamentele de Sănătate Publică și de Psihologie Clinică și Psihoterapie, de la Universitatea Babeș-Bolyai și alții.

Scopul evenimentului a fost să exploreze și să dezvolte soluții împreună cu actorii activi implicați în activitățile de cercetare a proiectului, pentru îmbunătățirea ecosistemelor care susțin sănătatea mintală a tinerilor din România. În fața creșterii alarmante a numărului de persoane ca se confruntă cu dificultăți mintale, InIm Institute și partenerii săi au propus inițiative menite să sprijine sănătatea mintală a tinerilor, contribuind la identificarea unor soluții inovatoare și la conturarea viitoarelor priorități. 

La ambele evenimente organizate de InIm Institute, accentul s-a pus pe o comunicare bidirecțională eficientă, oferind participanților șansa de a-și exprima ideile și preocupările în cadrul meselor rotunde. Această abordare a permis crearea unor dezbateri, în care participanții au fost încurajați să aducă puncte de vedere pro și contra pentru susținerea stării de bine în școli și crearea unui cadru național propice pentru sănătatea mintală a tinerilor. Mesele rotunde și dezbaterile au servit ca platformă pentru discuții constructive și pentru identificarea unor soluții sistemice integrate, reflectând angajamentul InIm Institute pentru implicarea activă și diversificată în modelarea viitorului educației și în promovarea sănătății mintale la nivel național.

InIm Institute invită toți cei interesați să se alăture acestei inițiative și să participe la crearea unui viitor mai sănătos și mai echilibrat pentru tinerii din România.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați:

Elena-Ioana Crăciun, Responsabil Comunicare și PR , InIm Institute

Telefon: 0742862971

E-mail: [email protected]

Website: www.iniminstitute.com

Source