În societatea modernă, sănătatea mentală este puternic provocată, mai ales în această perioadă plină de incertitudini. Ritmul de viață alert, schimbările frecvente din mediul social și profesional, nivelurile crescute de izolare și singurătate, încercările eșuate de a trata anumite dezechilibre psiho-emoționale cu medicație (sau automedicație) și confuzia existențială asupra realității condiției umane generează o supraîncărcare a psihicului uman. Consecința acestor suprasolicitări constă într-o creștere alarmantă a cazurilor de depresie și anxietate în rândul populației.
De aceea, anul acesta, specialiștii Psychology Hub și-au propus să vină în sprijinul oamenilor, abordând rolul și importanța pe care o au emoțiile în viețile noastre.
„Ziua Psihoeducației” este un proiect ce se desfășoară anual, în care publicul este invitat să descopere mai multe despre domeniul psihologiei și psihoterapiei, prin intermediul unor workshop-uri, dialoguri și dezbateri facilitate de psihologi și psihoterapeuți ai comunității Psychology Hub.
Evenimentul presupune un dialog susținut și moderat de către membrii echipei Psychology Hub, ce va avea ca subiect, preocupările pe care oamenii le au în ceea ce privește emoțiile. Materialul adus în discuție va avea ca fundament, provocările cu care oamenii se confruntă, de obicei, în gestionarea, acceptarea și exprimarea propriilor trăiri. Participanții vor avea posibilitatea să adreseze întrebări în timp real, iar moderatorii sesiunii live le vor aduce în discuție pe toată durata evenimentului. Psihologii vor răspunde tuturor acestor întrebări și vor aduce clarificări și explicații pentru o mai bună înțelegere a rolului și importanței pe care o au emoțiile în stabilirea unei echilibru psiho-emoțional. Acesta se va desfășura pe durata a 2 ore în care vor fi detaliate emoțiile principale, rolul acestora, precum și modalitățile optime de procesare și autoreglare.
Mai multe informații despre eveniment găsiți pe site https://www.psychologyhub.ro/ziua-psihoeducatiei/.
Speakerii evenimentului sunt:
–Alina Popescu – psiholog și psihoterapeut în formare în specializarea Psihotraumatologie și Asistare Psihologică. „La naștere suntem corăbii goale, pregătite să-și umple punțile cu povești despre Sine și ceilalți. Fiecare dintre noi devenim apoi colecții impresionante de povești dinamice despre și cu noi, iar psihoterapia ne ajută să le cunoaștem, să le exprimăm și săle descâlcim sensurile. Este un proces continuu în care te invit, cu răbdare și iubire.”
–Marta Șipoteanu – psiholog și psihoterapeut în formare în psihoterapie experiențială. „Așa cum eu vreau să mă dezvolt și să-mi depășesc limitele, așa consider că fiecare persoană e capabilă de același lucru, iar euîmi doresc să fiu alături de acestea. A fi în contact cu oamenii te încarcă cu energie, bunăstare și mulțumire, iar interacțiunea cu aceștia trebuie prețuită.”
–Dana Andrei – psiholog și psihoterapeut în formare în specializarea Psihotraumatologie și Asistare Psihologică. „De când am descoperit psihologia, mi-am dat seama că nu mă văd făcând nimic altceva pe termen lung și de atunci am început procesul de învățare, (auto)cunoaștere și totodată am descoperit șidragostea pentru oameni și pentru a-i ajuta. Cred cu tărie că fiecare om are puterea de a transforma experiențele mai puțin plăcute sau chiar traumele în resurse neprețuite de creștere și dezvoltare.”
„Ziua Psihoeducației – Împrietenește-te cu emoțiile tale” se desfășoară LIVE, luni, 22 martie 2021, de la ora 19:00, pe pagina de Facebook Psychology Hub. Participanții sunt invitați să adreseze întrebări, pe care moderatorii sesiunii le vor aduce în discuție pe durata evenimentului.
Prima ediție a proiectului „Ziua Psihoeducației” a avut loc pe 22 martie 2019, în 10 locații din 8 orașe din România. Peste 200 de participanți au avut ocazia să intre în contact cu tema drepturilor personale.
Dintre evenimentele desfășurate cu succes de Psychology Hub menționăm „Randevu cu Psihologul”, în care persoanele prezente sunt invitate să poarte discuții libere cu un specialist în domeniul psihologiei, pe diferite teme. Până în prezent, acest proiect însumează 72 de ediții cu peste 1.400 de participanți.
Persoană de contact:
Cătălin Leontie