Elevii pasionați de robotică au primit pe parcursul proiectului suport din partea Nextlab.tech, sub forma de lecții bazate pe pedagogii inovative disponibile online. Evenimentul a avut două secțiuni dedicate începătorilor și avansaților. Roboții au fost evaluați și punctați pentru performanțele lor, cele mai bune proiecte fiind premiate și expuse în cadrul Green Roboexhibition.

Ne bucurăm să vedem elevi pasionați de robotică și tehnologie și sperăm ca tot mai mulți dintre ei să manifeste interes pentru aceste subiecte. Hackatonul are scopul de a ajuta elevii să se pregătească pentru profesiile Industriei 4.0, având în vedere faptul că ei vor practica meseriile de mâine, iar misiunea de educare a acestora pentru profesiile viitorului continuă pe parcursul anului și va continua în anii ce vin”, a spus Alexandra Coviltir, Marketing Coordinator al Fundației Globalworth.

„Mulțumim Fundației Globalworth pentru sprijinul acordat elevilor bucureșteni. Datorită celor 100 de roboței distribuiți de Fundația Globalworth, elevii școlilor din București au astăzi șansa să se pregătească pentru profesiile viitorului și să participe la olimpiada de robotică școlară. Sperăm să putem extinde această colaborare în anii următori”, a declarat Răzvan Bologa, Fondator al concursului de robotică școlară Nextlab.tech

Școlile implicate în Globalworth Green Urban Robohackathon și cadrul didactic responsabil:

Colegiul Național Grigore Moisil             – Glaje Denisa; Colegiul Național Elena CuzaCrăciunescu Georgeta Antonia Rodica; Colegiul Național Sfântul SavaPenea Stefania; Colegiul Național Gheorghe ȘincaiSmîntînă Rodica; Colegiul Național Ion CreangăDanciu Alina; Colegiul Național Mihai EminescuPopescu Liliana-Luminița; Liceul Teoretic Jean Monnet Raluca Matei; Liceul Teoretic Nicolae IorgaMihai Roxana Mariana; Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu Mareș Mădălina; Școala Gimnazială nr. 97Prassa Raluca-Mihaela; Școala Gimnazială Nr.79Damaschin Ion.

Totodată, Fundația Globalworth susține și concursul Roboton, dedicat studenților. În total, 12 studenți selectați vor participa la lecții cu pedagogii inovative folosind technologia Nextlab.tech, în pregătirea pentru hackathon. Provocarea constă în realizarea aplicații de tipul Smart Space folosind technologia Softbank Pepper pentru robotul Pepper al Globalwoth, cu scopul de a face cât mai atractivă utilizarea roboților în clădirile de birouri.

Fundația Globalworth susține programul național “Romania Tech Nation” – proiect inițiat de Asociația “Clubul Informaticii Economice – CyberKnowledgeClub”, ce are în vedere educarea unui million de elevi pentru profesiile viitorului, fiind cea mai amplă inițiativă de acest gen din România.

Despre Fundația Globalworth

Fundația Globalworth a fost înființată în 2018 de Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România și Polonia, și este o entitate non-profit, independentă de activitățile comerciale ale grupului. Fundația are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali: oameni, locuri și tehnologie.

Pornind de la ideea că viitorul oricărei societăți este reprezentat de generațiile tinere, fundația se concentrează pe grijă pentru oameni, care poate fi susținută prin programe de educație și prin proiecte care le pot îmbunătăți acestora accesul la servicii medicale de calitate, indiferent de categoria socială din care fac parte. La fel de importante sunt și inițiativele care au ca scop construirea de locuri și dezvoltarea de comunități urbane în care oamenii se pot întâlni, pot interacționa și pot găsi împreună soluții care îi ajută pe cei cu nevoi speciale. În completarea acestora, Fundația Globalworth crede în impactul pozitiv al proiectelor care integrează tehnologia, precum incubatoarele dedicate tinerilor și susține finanțarea inovațiilor care, printre altele, pot aduce oamenii împreună.

Mai multe informații sunt disponibile pe site și pe canalele de comunicare Facebook, Instagram și LinkedIn

Despre nextlab.tech

Concursul este organizat de Asociația „Clubul Informaticii Economice CyberKnowledgeClub” (CKC), fondată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București, având ca sponsorul principal național Banca Comercială Română. Începând cu 2022 concursul beneficiază de sprijin financiar din partea Ministerului Educației Naționale din România, iar sprijinul logistic și tehnologic este oferit de start-up-ul Nextlab.tech. Inițiativa este sponsorizată suplimentar de DACIA RENAULT, Fundația Globalworth și ASUS. Proiectul funcționează în cadrul programului ROMÂNIA TECH NATION. Mediul de business este încurajat să se alăture acțiunii pentru a mări numărul elevilor care vor beneficia de un kit gratuit.

Source