În ultimii ani Flashnet s-a transformat dintr-un start-up local de tehnologie într-un lider în iluminatul public inteligent, cu peste 1 milion de puncte de iluminat stradal controlate în toată lumea. Printre orașele în care este prezentă tehnologia dezvoltată la Brașov se numără Bruxelles (Belgia), Washington DC (SUA), Santiago (Chile) și Riyadh (Arabia Saudită).  

Înființată de un grup de ingineri din Brașov, compania a început cu capital integral românesc și cu mult entuziasm pentru tehnologie, într-un domeniu cu evoluție foarte rapidă: Smart City și Internet of Things. 

Pe scurt, compania a construit un sistem de telegestiune pentru iluminatul public. inteliLIGHT, soluția companiei, conectează fiecare stâlp de iluminat din oraș la un computer care permite municipalității să controleze lumina, să detecteze disfuncționalități în timp real, să reducă energia electrică alocată iluminatului public cu mai bine de 40% și să introducă alte aplicații smart city (inclusiv sisteme de încărcare a vehiculelor electrice, printre altele). 

De-a lungul timpului, succesul Flashnet s-a construit în jurul departamentului de cercetare-dezvoltare din Brașov, compania păstrându-și dorința de a utiliza cât mai multe resurse locale și de a ocupa un loc important în comunitate. Datorită acestui focus pe inovație și cu ajutorul inginerilor hardware și software excepționali pe care îi are în echipă, compania brașoveană a reușit să se claseze în top 3 furnizori de iluminat public inteligent la nivel mondial și pe primul loc la categoria inovație cu proiectul din capitala Statelor Unite. 

Pentru consolidarea acestei poziții, compania urmează să investească cel puțin 7 milioane în următorii ani în dezvoltarea soluției (hardware și software) și extinderea internațională. Iar dezvoltarea tehnologiei este dublată de efortul oamenilor de vânzări, care au misiunea de a aduce soluția dezvoltată la Brașov în atenția municipalităților din toată lumea. 

„Fiecare discuție cu clienții ne inspiră să nu ne oprim aici și să continuăm pe această traiectorie de intensificare a eforturilor de R&D. Este fascinant să te poți baza pe un produs ce se poate adapta tehnologiei și infrastructurii oricărui oraș și pe o echipă de ingineri care poate răspunde celor mai complexe provocări urbane.” spune Alexandru Buzatu, Director Comercial Flashnet. 

Extinderea globală este o altă componentă cheie a strategiei Flashnet, iar participarea la evenimente internaționale de profil, consolidarea relațiilor cu partenerii existenți și extinderea echipei va fi crucială în acest demers. Această strategie îi va aduce în 2023 și 2024 la o serie de evenimente din domeniu în orașe precum Indianapolis (USA), Barcelona (Spania), Varșovia (Polonia), Frankfurt (Germania) și Riyadh (Arabia Saudită).  

„Fiecare nouă piață pe care o atingem și fiecare eveniment la care participăm ne aduc mai aproape de obiectivul nostru de a ne consolida poziția ca lider în dezvoltarea de soluții de iluminat pentru orașe inteligente. Dorim să rămânem pionieri în schimbare și suntem determinați să instalăm tehnologia noastră, dezvoltată integral la Brașov, în toate marile orașe ale lumii.” spune Lorand Mozes, CEO Flashnet. 

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați: 

Departamentul de Marketing Flashnet  – Ovidiu Vrabie, Marius Popescu, [email protected]  

Despre Flashnet

Înființată în 2005 în Brașov, FLASHNET integrează și implementează tehnologii hardware și software de ultimă generație pentru a construi sisteme de management pentru orașe inteligente și rețele de utilități. Flashnet este membru al grupului Lucy din Marea Britanie începând cu iunie 2022. Mai multe detalii pe www.flashnet.ro.

Source