Cu toate acestea, dacă te lupți cu problem gen înghesuiri dentare, spațiere prea mare între dinți, ocluzie deschisă etc, și consideri aparatul dentar soluția remediatoare, trebuie să știi că, în lupta cu anomaliile dentare, cu șansa de a purta pe viață un zâmbet perfect, natural, este absolut necesar să te informezi în legătură cu toate aspectele definitorii ale acestui dispozitiv medical.

În continuare vom aprofunda subiectul îngrijirii corecte cu aparat dentar fix, care se poate realiza în doar cinci minute, de două ori pe zi sau după fiecare masă.

Importanța igienei dentare

În timpul tratamentului ortodontic este vitală (mai ales dacă aparatul dentar fix îți este recomandat de medicul ortodont), așa că trebuie să te speli corect pe dinți, după fiecare masă sau de cel puțin 2 ori pe zi, dimineța și seara.

În timpul periajului obișnuit, asigură-te că folosești tehnica corectă. Suprafețele dentare, unde brackeții au fost aplicați, vor periate prin mișcăti orizontale. Perii trebuie să fie orientați perpendular pe suprafața dintelui, dar și sub brackeți și deasupra lor. Aceste mișcări vor fi efectuate timp de 10 secunde pe fiecare dinte.

Sfatul medicilor noștri este să folosești și o periuță interdentară, pentru a elimina resturile alimentare prinse între brackeți. Astfel, prin îndepărtarea corectă, vei evita apariția cariilor dentare sau a depunerilor de tartru.

Este important să folosești ața dentară cel puțin o dată pe zi, după efectuarea periajului de seara, pentru a îndepărta resturile de alimente și placa bacteriană acumulată între dinți.

Pentru a te asigura că dinții rămân sănătoși pe parcursul tratamentului cu aparat dentar, este important să folosești o pastă de dinți care conține fluor și să utilizezi apa de gură în mod regulat.

Desigur, tehnica de periaj este mai importantă decât pasta de dinți pe care o folosiți, tocmai din acest motiv nu trebuie să le cumpărați pe cele mai scumpe, considerând că acelea sunt de o bună calitate (elementul cheie în compoziția lor este fluorul).

De asemenea, indicat este ca la 6-8 săptămâni să schimbi periuța de dinți, având în vedere uzura accentuată a perilor, din cauza brackeților.

Dacă igiena dentară nu este una corespunzătoare, zona din jurul brackeților se poate demineraliza, în acest fel căpătând o culoare albă, iar dinții vor avea un aspect inestetic, pătat.

Contact:

Calea Domnească 159, Târgoviște

0765 217 803

[email protected]

www.etiquettemed.ro

Source