În era digitală în care trăim, competențele digitale sunt o necesitate, atât în viața de zi cu zi, cât și în carieră. Cu toate acestea, există încă multe persoane care se confruntă cu dificultăți în utilizarea tehnologiei și a internetului. Conform indicelui economiei și societății digitale (DESI) 2022, doar 28% dintre cetățenii României dețin competențe digitale cel puțin de baza, fiind cu mult sub media Uniunii Europene care este de 54%.

Pentru a rezolva această problemă, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), în parteneriat cu Blocul Național Sindical (BNS), au lansat proiectul DigiL@b+, care presupune dezvoltarea competențelor digitale pentru angajații din IMM-uri din regiunile Sud-Vest, Centru, Nord-Vest și Vest, proiect finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Scopul proiectului este de a furniza un program de formare profesională gratuit în domeniul digital pentru toți angajații care doresc să învețe cum să utilizeze tehnologia în mod eficient și să își îmbunătățească competențele digitale. Cursurile se vor derula și în format online, astfel încât oricine să le poată accesa și participa de oriunde.

„Suntem încântați să implementăm acest proiect care va ajuta angajații să își dezvolte competențele digitale și să înțeleagă mai bine tehnologia, contribuind în același timp la creșterea competitivității organizațiilor în care își desfășoară activitatea. Într-o lume în continuă schimbare, este important ca oamenii să fie pregătiți să folosească tehnologia în mod eficient și să fie conștienți de riscurile cibernetice și cum se pot proteja.” a declarat Daniel Urîtu, Președinte executiv PTIR.

Proiectul va acoperi o varietate de subiecte, inclusiv utilizarea internetului și a computerelor, protecția datelor personale online, securitatea cibernetică, navigarea pe internet, ce înseamnă un profil virtual, SEO, Google Ads, Youtube și multe altele.

Sunt așteptate să participe în acest proiect cel puțin 320 de persoane și cel puțin 32 de IMM-uri vor fi sprijinite să introducă programe de învățare la locul de muncă în domeniul competențelor digitale pentru angajații proprii.

Pentru informații suplimentare referitoare la proiect, vă rugam să utilizați următoarele date de contact:

Daniel Uritu – Manager de proiect

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România

Adresa: Str. Spătarului, nr. 30, Sector 2, București

Tel: +40 318 241 592; +40 318 241 593

E-mail: [email protected]

Source