Ce stii despre ORL?

Din pacate, nasul, gatul si urechile noastre sunt adesea neglijate. In general, singura noastra preocupare este estetica, precum chirurgia plastica sau cerceii, fie pe nas, fie pe urechi.

Otorinolaringologia – ORL este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul problemelor urechii.
orl
Nasul, gatul si urechile au o parte interioara si una exterioara, de aceea, consultatia de specialitate de la clinica ORL din Bucuresti trebuie sa analizeze ambele parti, motiv pentru care specialistul este dotat cu o oglinda pe cap ca sursa de lumina, diverse sisteme optice, cu ajutorul carora se pot analiza zone mai putin vizibile.

Cele mai intalnite afectiuni

Rinita

Aceasta este o afectiune ORL si reprezinta o inflamatie a mucoasei nazale care se manifesta prin congestie nazala, stranut si mancarime. Rinita poate fi contagioasa sau alergica, aceasta din urma cauzata de reactii la diverse alimente.

Spalarea nazala cu solutie salina este un tratament eficient pentru a ajuta la curatarea secretiilor de pe suprafetele mucoasei. Tratamentul rinitei se recomanda in urma unui examen antibiotic, care poate include antibiotice, antiinflamatoare, antialergice (dupa caz).

Daca nu exista alte simptome specifice infectiei cu noul coronavirus, atunci este probabil sa fie rinita, care este usor de tratat.

Sinuzita

Este rezultatul inflamatiei mucoasei sinusurilor si se manifesta prin dureri de cap, obraji pulsatori si scurgeri purulente. Contrar credintei populare, sinuzita poate fi transmisa prin aer. Tratamentul acestei afectiuni necesita antibiotice, medicamente antiinflamatoare, antihistaminice si mucolitice. Tratamentul poate dura in medie 10 zile.

Sinuzita nu provoaca febra sau alte simptome specifice COVID-19. Sfatul nostru este sa fiti foarte atenti la simptome si sa programati o intalnire cu un specialist.

Deficiente de auz? Afla mai multe!

Exista multe variante de surditate. Cauza principala a surditatii diseminate este perturbarea transmisiei sunetului, cauzata de disfunctia temporara a dopului de ceara sau a trompei lui Eustachio.

Principala cauza a surditatii senzoriale receptive este distrugerea celulelor responsabile de receptia sunetului. Acest lucru se poate intampla dupa expunerea prelungita la sunet de foarte mare intensitate. Din pacate, acest tip de surditate nu poate fi tratat cu medicamente sau interventii chirurgicale, dar progresia lui poate fi prevenita sau oprita.

Pentru a evita problemele de mai sus, este indicat sa mergi la o clinica ORL din Bucuresti. Puteti gasi informatii pe site-ul clinicii Romgermed.

Source