Acasta poate cuprinde mai multe modele cea simpla sau hartie gumata cu sclipici adica cea glitter pe o parte ce avantajeaza atunci cand o folositi in diferite proiecte, iar partea din spate poate sa fie autoadeziva, in acest fel puteti reduce din costuri prin cumpararea de obiecte suplimentare cum este de exemplu lipiciul sau siliconul ce se foloseste pentru prinderea acestora de suprafetele de lucru.

Varietatea de culori este un avantaj al acestora, deoarece puteti sa combinati mai ales cu hartia de tip creponata ce este prezenta in majoritatea aranjamentelor ce cuprind acest produs, avand o grosime de 20 mm se poate perfora cu usurinta si are un grad ridicat de modelaj.

Alte utilizari ale hartiei gumate :

-Etichete : din acestea se pot crea foarte usor etichete deosebite si unice, personalizarea acestora este mai grea si trebuie stantata pentru a ramane imprimata cu textul de care aveti nevoie, este recomandata presarea la o temperatura optima a textului dorit doar asa va puteti asigura ca, scrisul ramane pe o perioada indelungata de timp.

-Mirosul acesteia poate va este unul cunoscut, adesea se foloseste si pentru crearea talpii interioare a adidasilor, dupa decuparea acesteia se poate aplica o pelicula de panza, iar ulterior introduce in interior, grosimea este una suficient de buna pentru a asigura o suprafata de calcare buna.

-Suport pentru litere decorative, aceasta poate avea un asemenea rol, in contextul in care poate fi cu usurinta decorata fie cu diferite accesorii sau chiar cu lumini incat sa iasa in evidenta.

O hartie gumata cu sclipici sau fara este confectionata dintr-o spuma la care se adauga diferiti coloranti pentru a determina nuanta dorita, chiar daca se comercializeaza intr-o varietate foarte mare de culori in majoritatea au formatul clasic A4, de aici si denumirea de hartie, dar mai mult ca sigur nu este una clasica pe care se poate printa ceva, deoarece nu are proprietatile clasice de absorbtie a cernelei si nici grosimea acesteia nu este una recomandata pentru punerea intr-o imprimanta. Cea glitter are aplicat un strat stralucitor ce formeaza o pelicula deosebita de culoare, este important sa stiti ca acesta este foarte bine lipit, iar la taiere nu se desprinde.

De multe ori este greu sa poti decupa exact forma pe care o doresti, astfel este bine sa puteti avea mai multe perforatoare ce se pot adapta formelor, dar si marimilor cu care doresti sa lucrezi, pentru acestea exista o oferta importanta, iar dimensiunile pot sa difere de la 1 pana la 7,5 cm pentru cele mari. Trebuie sa mentii in permanenta muchiile acestora ascutite incat sa fiti siguri ca vor fi functionale mereu, pentru a le intretine puteti perfora periodic o pelicula de folie de aluminiu, aceasta asigurand utilizarea pe o perioada mare.

Care este pretul hartiei gumate ? Acesta este unul relativ mic in comparatie cu valoarea adaugata pe care o puteti da unei coli, avand in vedere ca produsele pe care urmeaza sa le confectionati pot avea dimensiuni reduse sau medii, dintr-o singura coala se pot face cateva obiecte sau poate cateva zeci, pretul incepe de la 7.50 lei si nu variaza in functie de culoarea pe care o alegeti, dar creste proportional daca alegeti ca spatele sa fie unul adeziv sau sa fie acoperita cu o pelicula de sclipici, ajungand la 15 lei.

In gradinite captarea atentiei celor mici si dezvoltarea creativitatii este foarte importanta, astfel joculetele de creatie devin din ce in ce mai dese, puteti opta pentru seturi creative de decoratiuni, cum ar fi decorarea oualelor de polistiren in perioada Pastelui, acesta este o activitate pe cat de simpla pe atat de des intalnita si captivanta pentru acestia, kiturile cuprin in general tot ce este nevoie, de la ouale propiu zise, in diferite dimensiuni pana la nuantele necesare pentru decorarea acestora, daca doriti sa oferiti un strop de diversitate puteti utiliza si hartie gumata si aplica penste acestea.

Asigurati-va ca aveti o lumina suficient de buna in camera de lucru, aceasta este esentiala pentru a putea finaliza un proiect minutios de lucru manual, astfel detaliile vor fi foarte spectaculoase si vor impresiona audienta sau persoanele ce vor primi in dar cele lucrate de dumneavoastra.

Source