Prin urmare, marea majoritate a masinilor electrice pentru copii se recomanda sa se utilizeze de la 2-3 ani, varsta standardizata, in care cei mici deja merg si isi stapanesc miscarile corpului. De asemenea, este necesar sa se ia in considerare dimensiunea si capacitatea jucariei, factori care influenteaza, de asemenea, varsta recomandata de utilizare.

Cu toate acestea, in cazul motocicletelor electrice, varsta minima creste la aproximativ 6 ani (in functie de model), deoarece necesita o mai mare stapanire a coordonarii si echilibrului.

Criterii de alegere:

Brand

Atunci cand alegeti marca vehiculului electric, este recomandat sa pariati pe cele mai prestigioase branduri de masini electrice pentru copii, de pe piata, deoarece acestea ofera de obicei finisaje mai bune, modele mai detaliate si structuri mai sigure pentru copii. Cu toate acestea, vehiculele electrice sunt atat de la moda incat apar noi branduri la fel de bune ca cele existente. Cel mai important lucru este sa verificati garantiile de securitate pe care le ofera.

Putere

Exista doua tipuri de putere prin excelenta: 6V si 12V. Pentru cei mici este recomandat sa alegeti vehicule de 6V, deoarece acestea sunt o modalitate ideala de a introduce copiii in lumea vehiculelor. Aceste masini au o autonomie de aproximativ 1 pana la 2 ore, au o singura viteza si timpul de incarcare este mai mic de 6 ore. Sunt perfecte pentru copiii mici din cauza incapacitatii lor de a urca pante sau de a atinge viteze mari (maxim 4-5 km/h).

Vehiculele electrice de 12V ofera mult mai multe caracteristici si o viteza mai mare. Acestea ating viteze de pana la 7-8 km/h si in plus, versiunile acestea integreaza, de obicei, un sistem de viteza progresiva pentru a creste treptat viteza vehiculului folosind pedala de acceleratie. Prin urmare, ele sunt potrivite pentru copiii de peste 4 ani.

Materialul

Este esential ca vehiculele sa fie fabricate din materiale rezistente la socuri, fara margini ascutite care pot provoca deteriorari. In plus, este important sa va uitati la componentele materialului, asigurand absenta substantelor toxice si periculoase in compozitia sa.

Caracteristici si performante realiste

Cu cat vehiculul este mai realist, cu atat experienta de joc este mai imbogatita. Prin urmare, un alt aspect de evaluat este prezenta unor caracteristici reale: claxon, sunete reale, lumini, deschiderea usilor laterale, scaun reglabil, volan multifunctional, acceleratie, marsarier, centura de siguranta, mp3, volum reglabil, etc. In prezent, nu este dificil sa gasiti masini electrice pentru copiii cu astfel de caracteristici. In plus, cei mici vor sti cum sa le pretuiasca, promovandu-se imaginatia si autonomia lor.

Nu in ultimul rand, cea mai buna optiune atunci cand alegeti culoarea si dimensiunea masinii electrice pentru copii, este sa luati in considerare gusturile si preferintele copilului, intrucat este o jucarie pe care o va folosi o lunga perioada de timp.

Source