Modificarea microstructurală de suprafață a materialelor nu poate avea loc decât dacă acestea sunt supuse proceselor de tăiere. Una dintre tehnicile majore de tăiere a materialelor pentru prelucrare este tăierea cu laser. Ajută la crearea de modele în conformitate cu design-urile și rezultatele necesare. Acest proces implică topirea, arderea și vaporizarea materialelor în prezența unui fascicul laser puternic. Deși acest proces este foarte eficient, este esențial să înțelegem diferitele avantaje și dezavantaje ale tăierii cu laser.

Procesul de tăiere are succes cu ajutorul unui cutter laser care folosește un fascicul laser subțire concentrându-se pe material. Cu toate acestea, înainte de a putea începe să tăiați, trebuie să fi existat o țintă specificată pe care o aveți în minte pe baza desenelor sau modelelor dvs. Producătorilor le este greu să taie unele materiale dure. Cu toate acestea, odată cu introducerea unui tăietor cu laser, acum este ușor.

Când vine vorba de producție și tăiere, meseriașii caută în permanență tehnici și tehnologii care îi pot ajuta să lucreze mai eficient, mai eficient și mai economic. Tăierea cu laser, care a câștigat recent popularitate, oferă companiilor șansa de a le valorifica pe toate trei. De când primele lasere au fost dezvoltate la mijlocul secolului al XX-lea, capacitatea de a le utiliza pentru o gamă largă de aplicații a continuat să se îmbunătățească. Există o serie de beneficii pe care laserele le pot oferi companiilor care doresc să-și îmbunătățească produsele și serviciile și să-și dezvolte companiile.

Laserele sunt capabile să funcționeze atât rapid, cât și precis. În timp ce rata de lucru depinde de grosimea metalului, materialul și tipul de lasere, sistemul funcționează considerabil mai rapid decât multe alte sisteme de tăiere. Laserele sunt, de asemenea, precise, ceea ce permite meseriașilor să lucreze eficient. Când munca este finalizată mai repede, companiile își pot îmbunătăți veniturile. De asemenea, laserele nu necesită contact cu metalele pe care le manipulează, ceea ce ajută la minimizarea uzurii pieselor.

Laserele au o ieșire foarte concentrată care se deplasează și la viteze foarte mari. Vitezele mari ajută la reducerea potențialelor daune legate de căldură la restul metalului tăiat. Viteza mare facilitează realizarea unor lucrări precum tăierea unui recipient metalic împreună, fără a deteriora componentele din interior. Căldura scăzută și puterea concentrată ajută la îmbunătățirea preciziei produsului final. Căldura scăzută ajută, de asemenea, la reducerea cantității de lucrări de netezire și finisare pe care profesionistul trebuie să le facă produsul după tăiere.

www.lasercutting.ro

Source