Kebab-ul, originar din Orientul Mijlociu, este un preparat culinar care consta in bucati de carne la frigare. Traditional, acesta se prepara din berbec sau miel, insa, prin extensie, poate fi pregatit cu orice tip de carne: de vita, de pui, chiar si de porc. De-a lungul timpului, respectivul fel de mancare deosebit de gustos a ajuns in Africa (unde se numeste suya sau agashe), Bulgaria (doner), Grecia (gyros), chiar si Mexic (tacos al pastor). Bineinteles, Romania nu putea lipsi de pe lista, mai ales ca tara noastra se afla, atat la propriu, cat si la figurat, la rascrucea dintre Est si Vest, din toate punctele de vedere.

echipamente HoReCa

Prin urmare, in cazul in care doriti sa va deschideti un local specializat in kebab, aveti garantia unui numar mare de clienti si a unui profit care isi va face rapid simtita „prezenta”. Totusi, pe langa chefi priceputi, aveti nevoie si de echipamente HoReCa performante, care sa garanteze calitatea produsului finit si, totodata, rapiditatea prepararii acestuia. In bucataria unui asemenea restaurant, este intotdeauna agitatie, atat datorita numarului mare de clienti, cat si datorita oportunitatilor de personalizare pe care acestia le au (adaugarea de cartofi prajiti, diferite legume si sosuri etc.).

Astfel, carnea, indiferent de sortimentul sau, trebuie sa se afle intotdeauna la discretie, iar numai echipamentele HoReCa de top pot garanta acest lucru in orice moment al zilei (mai ales daca unitatea are program NON STOP, iar utilajele trebuie sa functioneze si ele fara oprire). Un furnizor precum Fresco Expert, care sustine inovatia in bucatariile profesionale din Romania de mai bine de 30 de ani, pune la dispozitia partenerilor sai numeroase modele de gratare pentru kebab. Acestea provin exclusiv de la branduri recunoscute la nivel international, ceea ce le certifica fiabilitatea, usurinta in folosire, productivitatea si, nu in ultimul rand, durabilitatea.

Fara alte introduceri, iata cateva exemple de astfel de echipamente HoReCa:

Gratar electric, 2 zone de incalzire ECO4/N – 3.410 lei

Dimensiuni 48×52,5×94 cm / Greutate 26 kg / kW electric 6,4 / Temperatura maxima de lucru +320 de grade Celsius / Capacitate maxima 30 kg;

Gratar pe gaz, 3 zone de incalzire ECO3G/N – 3.455 de lei

Dimensiuni 47x50x99 cm / Greutate 33 kg / kW gaz 11,5 / Temperatura maxima de lucru +420 de grade Celsius / Capacitate maxima 30 kg;

Gratar pe gaz, 4 zone de incalzire 9827N – 5.025 de lei

Dimensiuni 48x63x119,5 cm / Greutate 39 kg / kW gaz 15,3 / Temperatura maxima de lucru +420 de grade Celsius / Capacitate maxima 70 kg.

O alta veste buna, pe langa pretul scazut, dimensiunile reduse si capacitatea mare, este legata de garantia cu care vin insotite aceste echipamente HoReCa: mai precis, Base Care, inclusa in pret, „acopera” montajul, 12 luni de piese de schimb si manopera. Suplimentar, contra cost, se poate opta pentru Performance Care – 205 lei sau Premium Care – 365 de lei, cu extra beneficii precum revizie anuala, training de utilizare, interventie in 48-72 de ore etc.

In concluzie, dotandu-va restaurantul cu aceste echipamente HoReCa, va oferiti atat dumneavoastra, cat si angajatilor, sansa de a fi parte a unui business profitabil, iar clientilor – cel mai gustos kebab pe care l-au incercat pana acum, oriunde in lume!

Source