Educația pentru patrimoniu este o componentă de bază în viața culturală a comunității noastre educaționale. Cunoașterea, aprecierea și respectul față de valorile perene ale tradițiilor culturale naționale și ale celorlalte popoare sunt elemente de bază în activitățile curriculare și extracurriculare, în proiectele noastre.(1) Romanian Business School Foundation | Bucharest | Facebook
În sfârșit, a venit iar vremea să ne bucurăm împreună de bogăția de culori, arome și miresme ale toamnei românești ! În ie românească, cu suflet cald și veselie pregătim standuri încărcate cu fructele pământului și bunătăți din cămara bunicii! Coșuri cu mere, pere, struguri, prune, nuci, dovleci zambitori, dulcețuri și plăcinte … compoturi și zacuscă…Tradițiile vor fi reînviate cu imaginația și creativitatea ARCașilor îndrumați de inspirația și dăruirea mentorilor. Cântece, dansuri, recitaluri, expoziții Arts and Crafts, expoziții de desene, sculpturi în legume și fructe și…. multe surprize culinare și artistice pentru copii și părinți!
Târgul este o sărbătoare a culturii, moștenirii și tradițiilor românești. În fiecare an, este un prilej de promovare și valorificare a patrimoniului, care inspiră continuarea unor tradiții, stimulează creativitatea copiilor și părinților, dezvoltă sentimentul de apartenență la comunitate. Sunt oportunități de punere în valoare a cunoștințelor talentelor și abilităților elevilor, părinților, profesorilor, dezvoltă sentimentul de indentitate culturală. Scopul Târgului de Patrimoniu este să ne cunoaștem și să ne mândrim cu moștenirea lăsată de generațiile trecute, să fim conectați la milenara noastră cultura.
Școala Metropolitană ARC face parte din rețeaua ASP-net, a școlilor asociate UNESCO.