1. Încearcă să elimini pentru început alimente precum: cașcavalul, brânza topită, feta, porumbul fiert, chips-urile, covrigei, produse de patiserie din făină albă, mezelurile, dulciurile și băuturi gen: alcool, sucuri dulci, frappe-uri.
2. Nu mânca nimic după apusul soarelui sau măcar cu 3-4 ore înainte de culcare.
3. Fă mișcare de 4-5 ori pe săptămână. Poți să mergi la sală, să alergi în parc, să sari coarda sau să te antrenezi acasă. Oricare dintre variante poate funcționa cu condiția să fii perseverent.
4. Evită să mănânci la masa de seară carbohidrați de genul orez, pâine, paste, mămăligă.
5. Cina trebuie să conțină o carne slabă cu o garnitură din salată de sezon.
3-4 ore de repaus alimentar între cină și momentul în care te duci la culcare te ajută în procesul de slăbire.
6. Începe ziua cu un pahar mare de apă pe stomacul gol. Organismul după somn este deshidratat iar pentru a slăbi corpul are nevoie de apă. Alege constient si bea apă constant, pe tot parcursul zilei. Necesarul de apă este 30-35 ml pe kg/corp.
„Măsurați-vă constant talia”
Burta nu este doar inestetică ci și riscantă pentru sănătate. Cea mai periculoasă grăsime din corp este cea situată în zona de mijloc a corpului, adică pe abdomen și în interiorul lui printre organe, așa numita grăsime viscerală.
Obezitatea abdominală înseamnă risc crescut de diabet, hipertensiune, boli cardiovasculare, infarct sau accident vascular cerebral. Circumferința taliei nu trebuie să fie în primul rând un standard estetic ci unul care are legătură cu sănătatea. Măsurați-vă constant talia cu un centimetru iar dacă vă apropiați de 90-92 cm (80 cm după unele surse) la femei și 100-102 cm (92 după unele surse) la bărbați e cazul să faceți ceva pentru a scăpa de grăsimea abdominală.