Respiratia pe nas o percepem ca pe ceva simplu, de la sine inteles. Dar, de indata ce apare un nas care curge sau un nas infundat bebelusi, experimentam un disconfort teribil.

Cel mai rau dintre toate, simptomele de rinite si congestie nazala sunt tolerate greu de copii, deoarece caile nazale ale acestora sunt inca foarte scurte, iar mucoasa nazala este deosebit de sensibila. Diagnosticul de „rinita” la copii este mai frecvent decat la adulti, la fel ca si raceala comuna si toate bolile respiratorii. Ce trebuie sa stie parintii pentru a rezolva rapid si in siguranta aceasta problema si pentru a ajuta copilul sa respire calm pe gura?

Tratamentul unui nas infundat copii si bebelusi in conditii de casa

Actiunile pe care le intreprind parintii ar trebui sa vizeze combaterea bolii si restabilirea respiratiei libere prin nas.

Pentru a ameliora starea copilului se va face o curatenie umeda a camerei in care doarme si se va asigura o aerisire corespunzatoare.Pentru decongestionarea nasului se va folosi o solutie hiperotonica sterila de apa de mare, cu o salinitate de 2% care va asigura un somn linistit copilului.

Produsele din seria Tonimer lab Hypertonic cu actiune decongestionanta sunt potrivite atat pentru nou-nascuti, cat si copii de orice varsta.

Cauzele scurgerilor nazale si congestiei nazale la copii

Congestia nazala este umflarea membranei mucoase. Din cauza infectiei, alergenilor sau altor substante iritante de pe mucoasa nazala, apare inflamatia locala. Sangele curge in zona inflamata, vasele se extind si mucoasa se umfla. Caile nazale sunt ingustate iar trecerea aerului devine dficila. Un nas care curge la un copil poate incepe in moduri diferite. In prima versiune, totul incepe cu un nas infundat si dificultati de respiratie, dar scurgerea apare mai tarziu. In alte cazuri, rinita incepe cu o scurgere abundenta de lichid – literalmente „curge apa” din nas, se adauga stranut si lacrimare, iar congestia nazala se actioneaza mai tarziu. Copiii de obicei suporta mai greu incapacitatea de a respira pe nas si se enerveaza, sunt capriciosi si plang.

Copilul inca nu stie sa-si sufle nasul corect si eficient. Nasul infundat in sine poate provoca dureri de cap, scaderea poftei de mancare si febra.

Principalele cauze ale congestiei nazale si ale dificultatilor de respiratie nazala sunt:

hipotermie si infectie;alergii (la praf, polen, lana, praf de spalat, alimente si alti alergeni);inflamatia si hipertrofia (marirea) adenoidelor;deformarea septului nazal;umflarea cailor nazale poate fi uneori asociata cu dentitia.

Rolul unui parinte in acest caz este sa reactioneze prompt si sa aba grija sa decongestioneze nasucul unui bebelus pentru ca acesta sa poata respira normal.

Source