concert muzica clasicaconcert muzica clasica

Concerte de excepție, momente speciale, ateliere și recitaluri vă așteaptă la Sibiu, în perioada 28 Iulie – 1 August, odată cu ediția a IV-a Musica Ricercata Festival. Conceptul de anul acesta poartă numele “Ramificări” și este dedicat păcii.

Pe parcursul zilelor de festival, vă puteți delecta cu piese încărcate de simbolism: “Fôrets paisibles; Danse de grand calumet de la paix” (Păduri liniștite; Dansul marii pipe a păcii), inspirată din tratatul de pace semnat în 1725 între amerindieni și Ludovic al XVI-lea sau lucrarea care dă și numele acestei ediții, Ramifications, compusă de transilvăneanul György Ligeti, compozitorul de la care provine și numele festivalului.

Unii dintre cei mai mari exponenți ai culturii contemporane române și internaționale, precum: Emil Hurezeanu, Mircea Cărtărescu, Sayaka Shoji, Kalevi Aho, Ioana Nicolaie, Radu Vancu, Matei Ioachimescu, Götz Teutsch, Gabriel Bebeșelea, Cristian Spătaru, Rodica Vică, Lilia Istratii, Tiberius Simu, Sergiu Garabajii, vor fi prezenți pentru a transmite un mesaj de pace, încununat de un concert extraordinar de închidere a festivalului.

Împreună, muzicieni din Ucraina, Moldova și Uniunea Europeană vor interpreta alături de ansamblul Musica Ricercata, Orchestra de Tineret a Moldovei, Corul Filarmonicii din Vinița (Ucraina), compoziția cu cel mai puternic mesaj pacifist, Simfonia nr. 9 “Oda bucuriei” de Ludwig van Beethoven, precum și finalul operei “La foresta d’Hermanstad” de Valentino Fioravanti, reamintindu-ne că pacea este cea mai importantă valoare în contextul actual.

În cadrul festivalului, se vor realiza și donații pentru refugiații din Ucraina, către ONG-ul  partener: Crucea Roșie Română. Donațiile se pot face prin SMS la 8825 cu textul festival, suma alocată cauzei fiind de 2 Euro/SMS, sau online pe www.crucearosie.ro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului, iar pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA. Campania este realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile şi Vodafone Romania.

De asemenea, prin muzică și cultură, se creionează un proiect cu totul special, în cadrul librăriilor Cărturești din Sibiu, care oferă, pe parcursul festivalului, o selecție specială de muzică și cărți, recomandate de directorul artistic al festivalului, Gabriel Bebeșelea. Raftul este de asemenea disponibil și online, pe site-ul Cărturești, în secțiunea Rafuri alese.

Puteți afla mai multe despre programul și invitații speciali ai festivalului pe www.musica-ricercata.com sau pe pagina de Facebook Musica Ricercata.

Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu

Sponsor principal –  Kaufland

Sponsori – Borsec, Highlight Agency, NETagro, STEWO, Rădăcini

Parteneri instituționali – Institutul Cultural Român, Crucea Roșie Română, Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, Filarmonica de Stat “Banatul” Timișoara, Biblioteca Județeană ASTRA, Erasmus Büchercafé

Parteneri Media – Cărturești, Agerpres, MagicFM, RFI, Radio România Muzical, Dilema veche, Zile și nopți, Observator cultural, Capital cultural, Revista 22, Psychologies, PRWave, AMOS News, Eveniment online, Eveniment TV, Sweet TV, Canal 33, Klarmedia, Sibiu Independent, Succes Grup, Presa în blugi, Scrisul Românesc, Revista Tango – Marea Dragoste, Turnul Sfatului

3 thoughts on “<strong>Musica Ricercata Festival OP. 4 </strong><strong>“</strong><strong>Ramific</strong><strong>ări” aduce muzica clasică la Sibiu</strong>”

Comments are closed.