Adolescentii trebuie motivati sa citeasca nu doar cartile obligatorii pentru scoala, ci si romane clasice care au trecut testul timpului. Cartile creaza dependenta indiferent de varsta.

La fel ca cele mai bune carti pentru copii scrise vreodata, aceste povesti centrate pe adolescenti ofera speranta pentru viitor si nostalgie fata de dragostea si trairile adolescentine.

In topul recomandarilor de carti se afla selectii din fictiune istorica de impact, romane de dragoste sau carti fantastice – acestea fiind intr-adevar, cele mai bune carti din toate timpurile.

Top 4 recomandari de carti pentru adolescenti

  • Sub aceeasi stea – de John Green a facut furori in randul cititorilor datorita privirii sale indraznete si clare asupra vietii moderne a adolescentilor. Romanul ii va captiva pe tineri cu teme despre viata si moarte, dragoste adevarata si prietenie care depaseste toate circumstantele si barierele.

Recomandari de carti | Carti recomandate | Blog.PrintreCarti.ro

recomandari de carti

  • Departe de casa – Memoriile unui copil soldat de Ishmael Beah. Cartea aduce in atentia cititorilor povestea adevarata a autorului care la varsta de 12 ani a devenit soldat pentru Frontul Unit Revolutionar (RUF) in timpul unui razboi civil din Sierra Leone. Ramas fara optiuni, el este primit de armata rebela, care ii spala creierul devenind exact lucrul de care fugea: un ucigas violent si necrutator.

La varsta de 16 ani, UNICEF intervine, scotandu-l pe Beah din armata si dandu-i speranta la o noua viata. Adolescentii vor fi cu siguranta miscati de povestea lui Beah despre supravietuire si de capacitatea sa de a depasi o copilarie tragica pentru a deveni un ambasador al pacii. Fara doar si poate, acest roman se afla in topul cartilor recomandate pentru tinerii din intreaga lume;

  • Draga Martin de Nic Stone abordeaza problemele grele ale rasismului, discriminarii si inegalitatii. Romanul spune povestea lui Justyce McAllister, o tanara de culoare care devine victima a profilarii rasiale in urma unei crime. Aceasta isi indreapta atentia spre invataturile lui Martin Luther King Jr in cautarea unor raspunsuri;
  • Hobbitul de J.R.R. Tolkien este una dintre cele mai fascinante povesti, cititorii fiind atrasi in lumea Pamantului de Mijloc, un taram magic de hobbiti, spiridusi, pitici si multe alte creaturi fantastice. Cu teme precum prietenia, loialitatea sau sacrificiul, Hobbitul este o aventura pentru cei dispusi sa paseasca intr-o lume fantasmagorica.

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul Blog.PrintreCarti.ro.

Source