In primul rand, se pune intrebarea la ce te poti astepta de fapt la acest pret. Desigur, exista diferente intre clasa medie si cea superioara. Acest lucru se vede mai ales in materialele folosite, senzatie si, eventual, si in prelucrare. De asemenea, trebuie spus ca in acest segment de pret, nu vei gasi caracteristici speciale precum un dispozitiv manual de armare.

Cum alegi cele mai bune pusti de vanatoare?

Fie ca este confortul, manevrarea sau calitatea care face diferenta, este totusi evident ca iti poti atinge obiectivul cu cele mai bune pusti de vanatoare. Modelele ceva mai ieftine chiar functioneaza bine, dar trebuie sa fii constient ca trebuie sa faci cateva compromisuri in ceea ce priveste materialele si senzatia. Cand vine vorba de vanatoare ascunse sau conduse, esti mereu bine pozitionat modelele de baza.

In lista celor mai bune pusti de vanatoare cu calibrul 12/76, modelele semi-automate (Caesa Guerini Apex 12/76, Fabarm Elos N2 12/76) sunt in frunte. In ceea ce priveste designul si fiabilitatea, acestea nu sunt diferite de cele de clasa premium. Principalele avantaje ale pustilor de vanatoare sunt pretul relativ scazut si piesele de schimb accesibile.

In mod traditional, pentru vanatoarea de pasari si animale salbatice (mistreti), vanatorii aleg pusti cu teava neteda de calibrul 12. Alegerea celor mai bune pusti de vanatoare se bazeaza pe preferintele personale si pe capacitatile financiare.

La pustile cu reincarcare inertiala (cu teava dubla sau cu o singura teava), imediat dupa impuscare, cartusul uzat este scos si urmatorul cartus este capturat din magazie (cartusele sunt preinstalate intr-o camera tubulara. Modelele cu sistem automat de vapori, sunt considerate mai rapide si mai durabile.

Desigur, exista diferente care trebuie luate in considerare atunci cand alegi cele mai bune pusti de vanatoare. Pentru vanat mare, se foloseste de obicei pusca de vanatoare, care este fabricata in trei variante: single-shot, bolt-action si semi-automata (auto-incarcare). In cele mai multe cazuri, se foloseste repetorul, care este considerat a fi foarte fiabil si are un risc extrem de scazut de blocare.

Source