Bayreuth, 17 mai 2022 – Anoris T i-Size a fost premiat drept cel mai bun scaun auto pentru copii testat vreodată în clasa sa, conform Stiftung Warentest și ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club). Primul scaun auto pentru copii cu airbag integrat pentru întregul corp a obținut în categoria „Kleinkind plus Kind” un scor general fără precedent de 1,5, precum și un scor maxim de 0,9 la siguranța în caz de accident și 1,2 la categoria generală „siguranță”.

În urmă cu peste 15 ani, Martin Pos a început să se gândească la un scaun de mașină pentru copii care să ofere protecție completă, chiar și când poziționezi scaunul copilului cu față. ,,De zeci de ani, airbag-urile fac parte din echipamentele de siguranță ale vehiculelor menite să protejeze adulții de răni grave în cazul unui accident. Datorită muncii neobosite a echipei noastre de dezvoltare și disponibilității noilor tehnologii, acum suntem cu siguranță mândri că am primit recunoaștere clară de la ADAC și StiWa pentru realizările noastre tehnologice, mulțumită acestui rezultat istoric”, spune fondatorul companiei.

„Protecția copiilor mici a reprezentat întotdeauna o provocare. În comparație cu corpul, capul este mare și greu, cu o musculatură a gâtului care nu s-a dezvoltat prea mult.”, spune șeful de dezvoltare Franz Peleska. „În cazul unui impact frontal, copilul este amortizat pe suprafața mare a aerului și ținut în zona de siguranță a scaunului înainte de a avea loc orice deplasare semnificativă înainte. Și, mai presus de toate, zonele sensibile ale capului și gâtului rămân vor fi perfect protejate.”

Rezultatele testelor ilustrează avantajele acestei noi tehnologii airbag, CYBEX Anoris T i-Size demonstrând o performanță mai bună chiar și în comparație cu scaunele convenționale orientate spre spate.

Evaluarea reală a testului pentru performanța în caz de accident de la ADAC, OAMTC (Clubul austriac de automobile, motociclete și turisme), Stiftung Warentest (Fundația pentru testarea calității produselor) a fost 0,9 – un scor nemaivăzut până acum în istoria testului. Modelul se poate instala cu o încredere deosebită în lista cu cele mai bune scaune auto, dar și mai mult decât atât, în lista celor mai sigure modele.

Datorită orientării către înainte a lui Anoris T i-Size, părinții pot interacționa pe deplin cu copiii lor, văzând și comunicând prin oglinda retrovizoare, crescând astfel siguranța pasivă și menținând focalizarea șoferului în față. În plus, Anoris T i-Size este mai confortabil în timpul călătoriilor mai lungi cu mașina, oferind suficientă libertate de mișcare chiar și pentru copiii mai mari de până la 6 ani (cu 2 ani mai mult decât un scaun auto convențional pentru copii). Chiar și în călătoriile care durează câteva ore, copiii au loc să-și întindă picioarele fără să se simtă constrânși.

Anoris T i-Size este ușor de instalat și sprijină activ părinții în asigurarea instalării optime cu indicatoare LED și semnale audio. Scaunul, omologat conform standardului UN R129/03, este potrivit pentru copii cu vârsta de până la șase ani. Crește în același timp cu copiii datorită adaptabilității sale simple și intuitive, începând de la o înălțime de 76 cm și mergând până la o înălțime de 115 cm și maxim 21 de kilograme. În plus, părinții pot alege între trei poziții de șezut pentru copilul lor.

Analizând rezultatele testelor de către organizații, precum sunt ADAC și StiWa, putem să deducem că foarte rapid modelul Anoris T i-Size va fi inclus în liste cu top scaune auto pentru copii calitative, rezistente și sigure.

Despre CYBEX


Pentru CYBEX, siguranța, inovația și stilul de viață sunt esențiale. Brandul german dezvoltă produse care fac viața de zi cu zi pentru părinți și copii mai sigură și mai confortabilă. Toate produsele urmează CYBEX D.S.F. principiul inovației, combinația unică de design distinctiv, cele mai înalte standarde de siguranță și funcționalitate inteligentă – „pentru toți oamenii de mâine”.

Source