În aceste rânduri vom discuta câteva dintre lucrurile importante pe care trebuie să le luați în considerare atunci când vine vorba de boala parodontală. Vom aborda subiecte precum factorii de risc, simptomele și opțiunile de tratament. Sperăm că aceste informații vă ajută să luați decizii informate cu privire la sănătatea dumneavoastră orală!
Factorii de risc care conduc la boala parodontală:
– Moștenirea bolii
– Prezența unei boli cronice (cum ar fi diabetul)
– Igiena orală precară
– Tartru care nu este îndepărtat la timp
– Fumatul excesiv
Explicarea pungilor parodontale
Dacă un pacient vizitează clinica în stadiile avansate ale bolii parodontale, este aproape sigur că va avea pungi parodontale. Acest lucru indică faptul că osul s-a micșorat, iar între dinte și gingie, există un gol în care placa bacteriană, adică resturile alimentare amestecate cu salivă, se acumulează și stagnează, oferind condiții ideale pentru dezvoltarea bolii parodontale.
Cum prevenim apariția parodontozei?
Nu există încă un tratament prescris care să poată evita apariția acestei afecțiuni, există doar masuri de prevenție pe care medicii le recomandă pacienților:
– O igienă orală adecvată
– Folosirea corectă a produselor de igienă orală
– Folosirea produselor adecvate de îngrijire orală în funcție de necesitățile fiecărei dentații
– Vizita regulată la medicul dentist (la 6 luni)
– Efectuarea regulată (la 6 luni) a unor detartraje profesionale
– Folosirea dușului bucal
– Folosirea aței dentare
– Reducerea tutunului
Există tratament pentru parodontoză?
Nu există un remediu standard pe care pacienții sa-l urmeze dar există diferite soluții în funcție de cât de avansată este boala.
Un prim pas este efectuare unei radiografi pentru a evalua cantității osului maxilar și, dacă este necesar, monitorizăm evoluția bolii la fiecare trimestru.
Este necesar ca de îngrijirea orală să se ocupe un medic specializat, care să facă detartrajul subgingival. Acesta este mai avansat decât detartrajul de suprafață, deoarece include îndepărtarea depozitelor de tartru de sub gingii, depuneri care irită gingia, iar în timp duce la retragerea ei.
Vă așteptăm în clinica stomatologică Identify pentru un tratament amănunțit împotriva bolii parodontale, efectuat de medicii noștrii specialiști!
Contact:
str. Progresului, nr. 2A, Baia Mare – 0362 424 228
Bdul. Republicii, nr. 22, Baia Mare – 0737 532 022
str. Tineretului, nr. 9 – 11, Târgu Lăpuș – 0746 906 368
www.dentify.ro