Liposuctia este tehnica ideala pentru a elimina definitiv un grup de grasime localizat pe corp. Cel mai adesea, pacientii vizeaza o zona anume precum stomacul, soldurile sau coapsele, dar nu este neobisnuit ca acestia sa vrea sa remodeleze intreaga silueta. Aceasta se numeste liposuctie completa.

Ce este mai exact? Descopera explicatiile noastre despre aceasta operatie estetica specifica numita liposuctie.

Ce este liposuctia?

Liposuctia consta in aspirarea grasimii cu ajutorul unei canule subtiri cu capatul rotunjit introdusa sub piele prin mici incizii de doar cativa milimetri. Canulele sunt conectate la un circuit inchis in care se creeaza o presiune negativa, ceea ce face posibila eliminarea celulelor adipoase in exces intr-un mod netraumatic pentru vase si nervi. La sfarsitul operatiei, inciziile se inchid cu sutura absorbabila si se acopera cu un pansament.

De ce sa faci liposuctie?

Scopul liposuctiei nu este de a pierde in greutate, ci de a elimina surplusul de grasime care este rezistent la diete sau sport. Procedand astfel, liposuctia sculpteaza noi volume si deseneaza o silueta mai bine proportionata.

Liposuctia nu inlocuieste o dieta. Daca esti supraponderal, este de asemenea indicat sa slabesti inainte de operatie pentru a te apropia de Indicele de masa corporala (IMC) 25 care corespunde corpulentei normale.

Dupa liposuctie, daca nu vrei sa vezi ca apar grasimi pe zonele care nu au fost tratate, va trebui sa iei o dieta echilibrata si sa adopti un stil de viata sanatos.

Zone ale corpului afectate de liposuctie

Liposuctia se poate face oriunde exista exces de grasime pe fata sau pe corp.

La barbatii, care au o asa-zisa morfologie „android”, acumularea de grasime este esentiala la nivelul corpului superior: stomacul, spatele, gatul sau la nivelul pieptului (ginecomastie).

Femeile, dimpotriva, au un corp pe care curbele sunt situate in partea inferioara a corpului: soldurile, interiorul coapselor si fesele. In momentul menopauzei, femeile incep sa depoziteze grasime si in partea superioara a corpului, in principal pe stomac si pe spate.

Liposuctia completa, ce inseamna?

Vorbim de liposuctie completa (sau integrala) atunci cand chirurgul opereaza pe trei pana la cinci zone diferite raspandite pe intregul corp. Atunci cand este posibil, o singura interventie este adesea preferabila unei multitudini de interventii mici.

Exista contraindicatii pentru liposuctia intregului corp?

Exista o limita a cantitatii de grasime care poate fi indepartata la un moment dat, fara a pune viata pacientului in pericol. Se poate merge pana la 7 litri maxim. Depinde atat de priceperea chirurgului, cat si de sanatatea pacientului. In timp ce indeparteaza grasimea, chirurgul indeparteaza si plasma sanguina si globulele rosii. Pierderea simultana de grasime si sange poate slabi semnificativ organismul si duce la riscul de anemie.

Retine ca daca chirurgul indeparteaza o cantitate mare de grasime, pacientul trebuie sa aiba o piele de calitate excelenta pentru a asigura o retractie buna a pielii.

Convalescenta este lunga pentru o interventie totala?

Timpul necesar pentru recuperarea si recuperarea dupa liposuctie este proportional cu cantitatea de grasime extrasa. Consecintele sunt aceleasi ca pentru orice liposuctie, dar pe masura ce simti efectele interventiei pe mai multe zone, convalescenta este mai lunga.

Source