WASHINGTON, D.C. – Comisia pentru Siguranța Produselor de Consum (CPSC) din S.U.A. a aprobat o nouă regulă federală care se va asigura ca produsele comercializate sau destinate somnului sugarilor, precum sunt unele pătuțuri pentru copii, vor oferi un mediu de somn sigur pentru bebelușii sub 5 luni.

Începând cu jumătatea anului 2022, orice produs destinat sau comercializat pentru somnul sugarilor trebuie să îndeplinească un standard federal de siguranță – o cerință care nu există astăzi. Noul standard obligatoriu va elimina în mod eficient produsele de somn potențial periculoase de pe piață care nu îndeplinesc în prezent un standard obligatoriu CPSC pentru somnul sugarilor, cum ar fi traversele înclinate, căsuțele de călătorie și dormitoarele, care au fost legate de zeci de decese infantile.

„Ceea ce am făcut îndeplinește cea mai sacră dintre obligațiile noastre ca comisari – să luăm măsuri pentru a proteja consumatorii vulnerabili, inclusiv copiii, a declarat președintele interimar al CPSC, Robert Adler. „Votul de astăzi asigură că, atunci când un produs este destinat sau comercializat pentru somn, copilul va fi într-adevăr in siguranță.”

Noua regulă federală de siguranță încorporează cel mai recent standard voluntar dezvoltat de ASTM International (ASTM F3118-17a, Standard Consumer Safety Specification for Infant Inclinated Sleep Products), cu modificări pentru a face standardul mai strict. Noul standard cere acum ca acele pătuțuri bebeluşi, care nu îndeplinesc deja cerințele unui standard de somn CPSC existent, să fie testate pentru a confirma că unghiul suprafeței de somn este de 10 grade sau mai mic și că îndeplinesc standardul de siguranță.

Noua regulă nu se extinde și la articolele care nu sunt în mod expres destinate sau comercializate pentru somnul sugarilor, cum ar fi leagănele și scaunele de mașină. CPSC le reamintește consumatorilor că cel mai sigur loc pentru ca un bebeluș să doarmă este o suprafață plană, goală, dedicată sugarului.

CPSC(Consumer Product Safety Commission) cunoaște un total de 254 de incidente, inclusiv 21 de decese, legate de produsele de somn pentru sugari (înclinate și plate), care au avut loc între ianuarie 2019 și decembrie 2020. Tiparele de pericol asociate cu produsele pentru somn înclinat pentru sugari includ probleme legate de proiectare, care au dus la răsturnarea sugarilor și la asfixiere.

Pentru evitarea acestor consecințe, optați pentru pătuțuri copii, care să fie construite conform standardelor de securitate și care să formeze un spațiu sigur de dormit pentru cei mici.

Source