Adăugarea României la Spațiul Schengen în martie 2024 prezintă un viitor promițător pentru piața imobiliară a Bucureștiului. Această mișcare istorică, care a fost susținută de Decizia Consiliului UE, deschide noi perspective pentru Capitala României, în timp ce oferta de proprietăți este limitată, în timp ce cererea continuă de proprietăți crește.

Decizie a Consiliului UE spune că frontierele aeriene și navale ale României vor primi în primul rând acquis-ul comunitar Schengen din martie 2024. Acest lucru reprezintă o etapă crucială în procesul de integrare completă a României în Spațiul Schengen și va avea un impact semnificativ asupra economiei locale, în special în domeniul imobiliar.

Influența pe piața imobiliară

Întrucât integrarea în Schengen facilitează mobilitatea și accesul mai ușor pentru investitori și expatriați, se anticipează o cerere mai mare pentru proprietăți comerciale și rezidențiale în București. Pe o piață deja încinsă, numărul de autorizații de construcție eliberate este scăzut, amplificând acest fenomen.

Aderarea la Schengen va oferi oportunități în capitală. Vlad Musteata anticipează o creștere a cererii de locuințe, birouri și spații comerciale ca urmare a unui aflux mai mare de investitori străini și angajați calificați din UE.

Creșterea costurilor și oportunitățile de investiții

Deoarece există o cerere în creștere și o ofertă limitată, este logic ca prețurile să crească pe piața imobiliară. Încurajăm dezvoltatorii și investitorii imobiliari să profite de această tendință, acordând o atenție deosebită creării de proiecte rezidențiale și comerciale care respectă mediul.

În cele din urmă, aceste tendințe pozitive pe piața imobiliară din București vor fi sporite de eliminarea controalelor la frontiera terestră, obiectiv pentru care Consiliul UE își propune să depună eforturi în cursul anului 2024.

Un viitor promițător pentru capitala metropolitană București

În cele din urmă, aderarea României la Spațiul Schengen deschide o nouă epocă pentru piața imobiliară a Bucureștiului. Orașul se află pe calea unei adevărate expansiuni imobiliare, oferind oportunități remarcabile pentru investitori și consolidându-și statutul de centru economic și cultural al zonei, în ciuda unei cereri în creștere și a unei oferte scăzute.