Din ce in ce mai multi oameni opteaza pentru ferestre din lemn stratificat, fiind convinsi de caracteristicile acestora si de raportul excelent intre calitate si pret.

Spre deosebire de lemnul masiv, lemnul stratificat se remarca prin rezistenta la apa, capacitate portanta foarte mare si rezistenta la mucegai si insecte.

Ce este lemnul stratificat?

Este un lemn obtinut printr-un proces complex de taiere, uscare, eliminare a nodurilor, transformare in lamele, lipirea acestora cu adezivi speciali pe baza de rasini si presarea lor pana la uscare.

Acest tip de lemn este folosit in foarte multe tipuri de proiecte, fiind intalnit in productia de obiecte de mobilier, parchet, tamplarie si chiar structuri de case.

Lemnul stratificat in tamplarie. De ce este avantajos?

Printre cele mai comune utilizari ale lemnului stratificat se numara si constructia de ferestre. Spre deosebire de lemnul masiv, de PVC si de alte materiale, lemnul stratificat are o multime de avantaje care il fac o investitie pe lunga durata.

Printre avantajele majore pe care le ofera niste ferestre din lemn stratificat se numara si urmatoarele:

Rezista in timp. Structura fara noduri si imperfectiuni face lemnul stratificat mult mai putin vulnerabil la umezeala, mucegai si insecte. De asemenea, aceasta structura este ideala pentru temperaturile extreme;

Nu se curbeaza. Ferestrele din lemn stratificat isi pastreaza forma pentru o perioada lunga de timp. Acestea nu se crapa si nu isi pierd din proprietati.

Ii permit incaperii sa respire, la fel ca si in cazul lemnului simplu. Astfel, este mult mai putin probabil sa apara mucegaiul si igrasie.

Sunt foarte maleabile. Ferestrele din lemn stratificat sunt cea mai buna solutie pentru cei care isi doresc un design deosebit al casei. Acestea pot fi folosite pentru amenajarea caselor in stil mediteranean, pentru realizarea unor ferestre cu arcada sau pentru realizarea unor ferestre in forma de romb sau cerc.

Asigura o izolatie termica foarte buna. Un alt mare avantaj este izolarea termica excelenta. Procesul de productie si tratamentele aplicate lamelelor de lemn duc la rezistenta impotriva razelor UV, la minimizarea riscului de infiltratii si la pastrarea unei temperaturi optime in locuinta.

Izolare fonica foarte buna. Nu in ultimul rand, ferestrele din lemn stratificat asigura o izolare fonica foarte buna.

Cu un aspect elegant, usor de intretinut si cu o multime de proprietati excelente, lemnul stratificat este una dintre cele mai bune solutii pe care le ai la indemana daca vrei ferestre de cea mai buna calitate, care sa reziste o viata.

Source