Camera de garda trebuie sa fie dotata cu numeroase dispozitive si aparatura medicala pentru examinarea pacientilor. Printre aceste echipamente speciale se numara si pulsoximetrul, dispozitivul cu ajutorul caruia se masoara pulsul, dar si saturatia de oxigen din sange. Din fericire, se poate folosi si de catre un personal neexperimentat sau chiar de pacienti acasa, fiind intuitiv. Bineinteles, ca la orice dispozitiv medical, este important sa se tina cont de cativa factori, astfel incat rezultatul afisat sa fie unul precis. In continuare vor fi prezentate principalele informatii despre utilizarea sa, dar si cum pacientul isi poate recapata nivelul optim de oxigen din sange.
Pozitionare
Daca aparatul se aplica adecvat, poate oferi informatii cu privire la frecventa cardiaca si la saturatia oxigenului. Se recomanda ca zona pe care se pozitioneaza sa fie imobila, cum ar fi lobul urechii sau degetele de la mana. Pentru a evita rezultatele gresite sau erorile, trebuie sa se parcurga toate instructiunile de folosire din cutia produsului. Aceleasi reguli se aplica si in cazul unui tensiometru.
Care sunt principalele semne de scadere a saturatiei din sange?
Nu este necesara o anumita pregatire medicala pentru a depista ca saturatia oxigenului din sange are un nivel scazut. Principalele simptome pe care un pacient le experimenteaza intr-o astfel de situatie sunt: durerile de cap, respiratie ingreunata, confuzie si oboseala continua. Cu ajutorul dispozitivului care poate fi gasit in oferta Med-Tehnica.ro, oricine isi poate confirma sau infirma diagnosticul unui nivel scazut de saturatie in sange.
Pulsoximetru | tensiometru | Med-Tehnica.ro
Pentru a combate aceasta problema, trebuie sa se consume alimente bogate in fier (carne, oua, fasole, linte, nuci, seminte), suc de sfecla rosie, alimente bogate in vitamina C si E (broccoli, mandarine, capsuni, portocale, respectiv, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, nuci, seminte). La acestea pot fi adaugate tehnici de respiratie, reducerea consumului de sare si consumul alimentelor bogate in magneziu (banane, iaurt, avocado, ciocolata neagra, migdale, seminte de dovleac, spanac).
Fiecare cabinet medical trebuie sa fie corect echipat, astfel incat pacientul sa fie investigat precis. Multumita site-ului online Med-Tehnica.ro, orice clinica medicala poate sa fie aprovizionata cu aparatura necesara la o calitate superioara cu ajutorul carora actul medical sa fie unul ireprosabil.