Din fericire, remediile naturale de mai jos, te vor ajuta să obţii rezultate vizibile.
Igiena temeinică opreşte căderea părului
Pentru ca părul să crească foarte sănătos trebuie să aibă condiţii bune şi de aceea igiena este ideală pentru creşterea părului sănătos. Prin spălare, scalpul poate să respire şi de asemenea este eliminat şi riscul de a face o infecţie a pielii. Nu este necesar să părul să fie spălat zilnic, pentru că spălarea prea frecventă poate elimina uleiurile naturale de care părul are nevoie.
Produse naturale care stopează căderea părului
În cazul în care te confrunţi cu căderea părului rapidă sunt unele soluţii naturale care vor stopa acest proces sau îl vor încetinit. Dacă până acum nu te-ai uitat pe ambalajul produselor utilizate pentru păr, de acum poţi începe să verifici compoziţia produselor tale. Studiază mereu compoziţia produselor pentru păr astfel încât să alegi produsele care au ingrediente fără SLS, fără parabeni sau fără alte substanţe care au doar rolul de a încărca păru. De asemenea, poţi folosi şi soluţii naturale aşa cum sunt uleiurile esenţiale şi chiar suplimentele cu minerale şi vitamine.
Nu te coafa des
Temperatură ridicată afectează firele de păr şi de aceea ar fi bine să utilizezi cât mai rar ondulatorul de păr, uscătorul şi placă. Totodată, se recomandă şi evitarea ondulării permanente a părului, pentru că sunt folosite substanţe chimice puternice iar legătura internă a firului de păr este perturbată. În felul acesta părul îşi va pierde în timp strălucirea şi va deveni tot mai subţire.
Părul trebuie tuns la 6-8 săptămâni
Pentru ca părul să crească sănătos este necesar să fie tuns periodic pentru a fi eliminate vârfurile deteriorate. Aceasta este o regulă de bază pentru toate persoanele care vor să îşi stimuleze părul să crească. Tunderea vârfurilor nu este unica metodă prin care părul poate creşte mai repede, însă dacă vârfurile sunt sănătoase tot părul va fi sănătos, pentru că vârfurile despicate au tendinţa de a distruge tot părul.
Evitarea stresului ajută părul
Stresul poate să genereze numeroase simptome fizice, aa cum sunt greaţa, insomnia, transpiraţia în exces şi căderea părului. S-a constatat în studii, că după ce factorii de stres dispar, părul începe să crească din nou puternic şi sănătos, deci dacă descoperi că părul îţi cade în cantităţi mari, ar trebui să iei în calcul şi factorii de stres.