Acestea oferă acces la o viață cât mai normală și sprijină integrarea în comunitate a copiilor mai puțin norocoși. Despre beneficiile acestui proiect vorbește Florentina Petre, psiholog clinician și director al aadd.ro.

Ce beneficii aduce în centrul atenției AADD – noul centru pentru copii cu dizabilităţi?

“Orice copil are dreptul la o viață normală. Însă, lipsurile financiare cu care se confruntă părinții și terapiile costisitoare îi împiedică pe mulți copii să se bucure de copilăria lor. Prin deschiderea unui nou centru specializat pentru copiii cu dizabilităţi ne-am dorit să le oferim șansa de care ei au nevoie. Prin redirecționarea impozitului pe venit de 3.5% de către persoane fizice și juridice către stat, dar și din donații putem reuși să alocăm 50 locuri anual pentru copiii care au nevoie de terapie specializată și dreptul la șanse egale în comunitate”, a declarat Florentina Petre.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse împreună cu Guvernul României au declarat că în anul 2022 figurau în evidențele DGASPC peste 78.000 copii cu dizabilități, dintre care aproximativ 47 de mii cu handicap grav. Cei mai mulți astfel de copii sunt cuprinși în categoria de vârstă 7-13 ani.

Acțiuni și obiective derulate prin intermediul noului centru de dizabilități pentru copii

Noul centru care se va deschide pe 20 martie va fi situat în Sector 3, București, pe strada 7 Drumuri, nr. 13. Se adresează copiilor cu întârzieri și tulburări în dezvoltare, de comportament, tulburări alimentare, precum și celor cu probleme neuromotorii.

Centrul este coordonat de 2 psihologi cu experiență în consilierea copiilor cu deficiențe de peste 14 ani, iar în total sunt 18 specialiști care se ocupă în prezent de 120 de copii. Aceștia implementează o serie de tehnici și metode dovedite în ceea ce privește îmbunătățirea stilului de viață al copiilor cu deficiențe și întârzieri comportamentale, iar vechimea în domeniu este de 14 ani.

Fondurile și donațiile direcționate către Asociația Abilități din Dizabilităţi sunt utilizate în vederea promovărilor de servicii astfel încât ele să ajungă la cât mai mulți beneficiari, cât și pentru dotarea centrelor pe care Asociația le deține conform ultimelor standarde în domeniu și către formarea personalului.

În continuare, psihologii și terapeuții centrului AADD se vor implica cu dăruire pentru a oferi servicii de calitate, special adaptate nevoilor copiilor care manifestă tulburări de dezvoltare.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *