Paul a fost invitatul special al emisiunii “Business Philosophy”, ediţia din 6 octombrie.

Am aflat detalii despre ce este şi ce nu este osteopatia, cȃt şi terapia cranio-sacral ă. Cum pot ele sa ne schimbe perspectiva asupra sănătăţii şi să ne stimuleze refacerea corpului, atȃt fizic, cȃt şi psiho-emoţional.

Ce rol are prevenţia, cum ne ȋngrijim corpul şi mintea, ce obiceiuri alimentare avem, cȃt de bine dormim şi cum ne influenţează stresul viaţa.

Osteopatia, ca metodă modernă de diagnostic și tratament, descoperă tulburările de mobilitate a țesuturilor, a organelor și a articulațiilor. Abordează corpul în mod holistic, ca un întreg. 

“Deoarece sistemele din corpul nostru sunt într-o legătură permanentă unele cu altele și funcționează într-o simbioză perfecta. Apariția tulburărilor într-o anumită zonă a corpului afectează și alte zone. Diagnosticul osteopat descoperă tulburările de mobilitate a țesuturilor, a organelor și a articulațiilor din perspectiva întregului corp și stimulează autovindecarea”.

Oamenii vin de obicei pentru o durere, afecţiune pe care o ştiu, se ȋntȃmplă să descoperi şi alte tulburari şi să lucraţi pe ele. Adesea durerile ştiute sunt doar efectul, dar, prin osteopatie , poţi depista şi remedia cauza.

Cele mai frecvente afecţiuni sunt tulburările de spate, cele cervicale, de umeri, ori cele digestive.

Osteopatia ne redă MOBILITATEA

Are la bază faptul că mușchii scheletali susțin și protejează organele interne. Acești mușchi pot fi dislocați din diverse cauze:

acccidente,posturi incorecte,stres sau presiune psihică,

ceea ce rezultă în dureri locale sau tulburări ale organelor vitale, sistemelor circulator, nervos și cel respirator.

Tratamentul osteopat recunoaște dezechilibrele sistemului nervos din zona pelvisului la femei, de exemplu, și le corectează, aducând starea de normal. Astfel se poate trata infertilitatea.

Ramurile osteopatiei sunt dispuse în 3 planuri cu trei tratamente diferiteosteopatia structurală pentru mușchi, articulații, oase, osteopatia craniosacrală pentru craniu și măduva spinării, și osteopatia viscerală pentru organele interne.

Terapia craniosacrală este o ramură a osteopatiei, scopul său fiind de a reduce compresia și a restabili fluxul lichidului cefalorahidian în sistemul nervos central.

Aceasta este o metodă blândă si non invazivă de evaluare și corecție a ritmului craniosacral, ritm dat de lichidul cefalorahidian. În terapie se manipulează cu mișcări foarte fine oasele craniului, gâtului, osului sacru și a coloanei vertebrale, stimulând fluxul lichidului cerebrospinal.

 

Beneficiile terapiei craniosacrale:

    echilibrare psiho-somatică
    relaxare profundă
    restabilirea sistemului imunitar
    diminuarea durerilor
    echilibru postural

Terapia craniosacrală  (TCS) este complementară altor terapii și prin profunzimea sa eliberează anumite restricții din corp, ajungându-se la cauza ce a determinat acestor restricții. 

De multe ori o durere fizică este dată de o afecțiune emoțională, iar prin eliberarea emoției profunde și neconștientizate se rezolvă durerea.

TCS rezolvă problemele de tipul: dureri de spate și ale bazinului, dureri de cap, probleme de coloană cervicală, afecțiuni ale oaselor craniului, depresii, insomnii, atacuri de panică, diverse frici.

 

Neurofeedbakul poate completa sedinţele de osteopatie, permiţȃnd armonizarea planului psiho-emotional al omului.

EEG neurofeedback este o terapie non – invazivă  ce constă în plasarea unor electrozi pe scalp. Electrozii culeg informațiile de la nivelul creierului și le transmit mai departe. Apoi sunt transpuse sub forma unei electroencefalograme. 

Analiza datelor rezultate din EEG, spre feedback-ul pe care îl vizionează pacientul, sunt transmiși stimuli (vizuali, auditivi), care ajută creierul să identifice frecvențele cele mai potrivite, la care se simte cel mai bine, funcționează la parametri optimi.

Neurofeedback-ul este o tehnică de autoreglare a creierului, care nu are efecte secundare.

Nu vă rămȃne decȃt să le experimentaţi, pentru a vă armoniza starea de bine!

Pentru programări folosiţi datele de contact ale clinicii Osteomedicare.

Source