Odata cu progresul inregistrat in majoritatea domeniilor de activitate, si domenii precum cel al constructiilor si al arhitecturii au beneficiat de progrese. In acest punct de vedere foarte multe cladiri au inceput sa fie ridicate in marile orase pentru a raspunde deopotriva nevoilor secolului in care traim, dar si cerintelor estetice ale acestor vremuri.

Mai mult, foarte multe proiecte de constructii se cer a fi ridicate intr-un timp cat mai scurt, dar in acelasi timp se asteapta sa ofere confort, izolare termica si fonica, dar si o atmosfera placuta. In acest sens foarte multi constructori si arhitecti au in vedere sa opteze pentru cladiri cu fatade din sticla si aluminiu. Aceste fatade ale cladirilor au la baza sistemul de pereti cortina.

Caracteristicile peretilor cortina

Peretii de tip cortina inseamna un mare plus din punct de vedere estetic pentru orice cladire. Tocmai de aceea vei putea remarca prezenta unor cladiri construite pe baza acestor fatade de sticla si aluminiu chiar in zonele centrale ale marilor orase. Insa dincolo de partea estetica, sistemul peretilor cortina aduce si alte beneficii.

Un prim beneficiu este timpul foarte scurt de care este nevoie pentru a termina o constructie care apeleaza la sistemul de pereti cortina. Datorita faptului ca aceste fatade din sticla si aluminiu se pot monta foarte usor si intr-un timp scurt, finalizarea unei constructii care apeleaza la acest sistem de fatade se poate face foarte repede. Cu alte cuvinte, termenul de predare-primire a unei constructii avand acest sistem este unul foarte rapid.

O alta caracteristica a sistemului de pereti cortina este izolarea excelenta pe care o ofera. Atat izolarea termica, cat si izolarea fonica sunt la cele mai ridicate standarde. In acest sens orice cladire avand fatade din sticla si aluminiu va oferi o eficienta energetica importanta, dar si un spatiu unde se pot desfasura activitati fara a exista posibilitatea de a aparea deranjul zgomotelor ambientale din zonele centrale ale marilor orase. Din acest punct de vedere cladirile de birouri sau alte spatii de acest gen pot avea in vedere peretii cortina pentru constructia imobilelor.

Faptul ca lumina naturala poate patrunde fara a intampina obstacole majore in orice imobil care are fatadele din sticla si aluminiu inseamna cu certitudine o caracteristica de apreciat. Lumina naturala inseamna un plus de stare de bine pentru persoanele care petrec timpul in aceste spatii, dar inseamna si o economie din punct de vedere al consumului de energie electrica in lunile in care durata zilei este mai scurta.

Comanda pereti cortina de la Arcom Glass

Pentru a beneficia de toate aceste atuuri ale peretilor de tip cortina, este important sa apelezi la profesionistii in acest domeniu. Firma Arcom Glass este o firma renumita si cu experienta in proiectarea, productia si montarea peretilor cortina. Tocmai de aceea, odata luata decizia de a dezvolta un proiect avand fatade din sticla si aluminiu, este recomandat sa iei legatura cu cei de la Arcom Glass. Diferite tipuri de pereti cortina pentru a se potrivi exact nevoilor proiectului pe care il dezvolti iti stau la dispozitie pe www.arcomglass.ro.

Source