Cu cât primiți mai repede un tratament, cu atât mai mari sunt șansele dumneavoastră de a remedia aceste probleme. Iată câteva dintre cele mai frecvente semne ale bolii parodontale.

Primele simptome ale parodontitei (gingii roșii și umflate, disconfort ușor, sangerare) sunt frecvent ignorate, în loc să fie un semnal de alarmă pentru a aduce pacientul în cabinetul medicului dentist.

După formarea tartrului și a plăcii bacteriene, semnele parodontozei devin evidente:

– Gingiile se retrag ca urmare a inflamației și a rădăcinilor expuse ale dinților

– Respirația urât mirositoare este evidentă

– Durere la consumul de alimente

– Alimentele extrem de reci sau extrem de fierbinți pot provoca disconfort

– Dinții încep să devină mobili

– Apar anumite infecții dentare (sub forma abceselor)

La fel ca orice altă afecțiune, boala parodontală are mai multe faze de dezvoltare. Medicul stomatolog va dezvolta o strategie de tratament în funcție de evoluția bolii:

– gingivita (afecțiune reversibilă)

– parodontita superficială

– parodontoza avansată (afecțiune ireversibilă)

Gingivita este o inflamație a gingiilor care provoacă disconfort și sângerare în timpul periajului. Cauza principală a acestei faze este igiena orală precară, care include acumulare de placă bacteriană și tartru, care dăunează dinților și provoacă leziuni. Poate fi stopată și chiar complet eradicată în stadii incipiente, spre deosebire de celelalte două stadii.

Tratamentul pentru celelalte două stadii ale bolii, parodontita superficială și parodontita profundă, care sunt ireversibile, este mai complicat.

Parodonțiul este grav afectat și pot apărea simptome mai grave, cum ar fi mișcarea dinților și infecțiile gingivale. Deoarece osul și țesuturile sunt distruse, există, de asemenea, posibilitatea pierderii dinților.

Veștile bune sunt că parodontoza poate fi prevenită!

Prevenția acestei boli se faci simplu prin:

Igiena orală

Periajul de două ori pe zi, folosirea aței dentare și apa de gură sunt cele mai eficiente strategii de prevenire a acestei boli. Pentru persoanele care suferă de boli ale gingiilor sau riscă să le dezvolte, produsele de igienă dentară pe bază de flor sunt esențiale. Această substanță chimică are proprietăți antibacteriene și antistafilococice, ajutând la prevenirea formării plăcii dentare (tartru).

Detartrajul profesional

O vizită la dentist este, de asemenea, necesară pentru a evita boala parodontală. O curățare profesională la fiecare șase luni (detartraj profesional) poate ajuta la prevenirea acestei afecțiuni dure.

Vă așteptăm în clinica stomatologică Identify pentru un tratament amănunțit împotriva bolii parodontale, efectuat de medicii noștrii specialiști, sau pentru intervenți ce o pot preveni.

Contact:

str. Progresului, nr. 2A, Baia Mare – 0362 424 228

Bdul. Republicii, nr. 22, Baia Mare – 0737 532 022

str. Tineretului, nr. 9 – 11, Târgu Lăpuș – 0746 906 368

[email protected]

www.dentify.ro

Source