Ne uităm consternați cu toții cum presa din România este în delir după declarațiile proaspătului campion olimpic David Popovici. Cum presa a aflat acum, în august 2024, că sportul nu este prioritar în România, că oamenii fac sport din ce în ce mai puțin, mai ales copiii, că nu există infrastructură decât pentru foarte puține sporturi și aceea în foarte puține locuri.

Cum ar putea fi sportul prioritar și popular în România, când nu există presă de sport în România?

Așa-zisa presă de sport care îl sună pe groparul fotbalului românesc, GB, să îi ceară părerea despre o finală de Grand Șlem între doi monștri sacri ai tenisului și sportului în general! Personaj care în viața lui nu numai că nu a atins o rachetă de tenis, dar nu a făcut o secundă vreun sport!

Aceeași presă care de peste 20 de ani ne intoxică cu false modele de sportivi și personaje dubioase, cu știri false și mai ales cu zero valoare pentru promovarea sportului în rândul maselor și copiilor. De la fotbaliști anonimi la femei ușoare ce farmecă fotbaliști de doi lei!

Oare cum aceste personaje își fac loc pe primele pagini ale publicațiilor de sport, zilnic, iar un David Popovici, un Sebastian Cornea, o Simona Radiș etc. doar odată la patru ani și atunci printre zeci de articole ridicole și doar prin declarații critice la ceea ce se întâmplă în societate?!

Sunt chemați în studiouri oameni ca MiMi Stoica, M. Dragomir și alții ca ei pentru a-și da cu părerea despre munca unui campion olimpic! Aceleași personaje condamnate pentru fapte penale care vor distrugerea sportului românesc și al celui mai mare club din România!

Aceiași jurnaliști care promovează stupidul slogan și stupida politică: „Fără bani publici în sport!” Sunt aceiași care vânează click-uri postând despre marii campioni ai României contemporane, dar neuitând să îi aducă slavă marelui finanțator din Pipera, al presei!

Aceste laude și admirația pentru campionii României, antrenorii și echipele lor vor ține fix până la primul virament bancar din Pipera, când banii de la partide vor intra și ei în conturi! Totul va fi, apoi, șters cu buretele, uitat și îngropat până în 2028!

Până atunci vom fi intoxicați și îndobitociți, iar, cu fotbaliști, conducători de cluburi, impresari, de cea mai joasă speță, cu maneliști și curve cu principii!

Poporul se educă cu televizorul sau se prostește, în cazul României! Sau, acum, în secolul 21, cu internetul.

Unde le sunt valorile, principiile, deontologia acestor jurnaliști români? Când este vorba de ținut morală altora, sunt primii, dar lor cine le ține morală?? Cine îi educă și îndrumă? Oare așa or fi învățați din școală?

Oare cât timp îi mai legitimăm pe acești ipocriți? Oare cât să îi mai tolerăm?

Înțelegem că nivelul de educație al „României educate” este sub nivelul mării, dar nu toți suntem proști, inculți și oi!

Source