Electrocardiografia este o tehnica medicala accesibila care utilizeaza o examinare rapida, nedureroasa, neinvaziva si sigura cu scopul de a se analiza activitatea electrica a inimii si a se detecta orice tulburari de ritm cardiac (tahicardie, bradicardie etc.). Aceasta are un rol important in prevenirea infarctului miocardic si in diagnosticarea bolii coronariene (CAD).
Electrocardiografele, asa cum sunt si acelea din oferta TesaMedical.ro, sunt aparate utilizate pentru a masura activitate electrica a inimii, legata de variatiile potentialului electric al celulelor specializate in contractie (miocite), automatism si conducerea impulsurilor, cu ajutorul unor electrozi plasati in diferite puncte ale corpului.
Rezultatele pe care le ofera diverse tipuri de electrocardiografe sunt afisate pe un ecran (electrocardioscop) si aspectate pe hartie sub forma unei electrocardiograme. Interpretarea acesteia necesita o analiza complexa din partea cardiologilor, a medicilor sau a personalului spitalicesc.
In ce cabinete medicale sunt foarte utile electrocardiografele
Dupa cum s-a mai spus, electrocardiograful este un dispozitiv medical utilizat pentru a efectua o examinare, cunoscuta sub numele de ECG, si pentru a diagnostica si monitoriza activitatea electrica a inimii (electrocardiograma). Acest test este efectuat de obicei de catre cardiologi, dar poate fi realizat si de catre medicii generalisti. Prin urmare, aparatura medicala pe care o are un medic generalist in cabinet poate sa includa si un electrocardiograf si chiar este de dorit sa se intample asa.
Aparatura medicala | electrocardiografe | TesaMedical.ro
Electrocardiograma a devenit o parte esentiala a medicinei de urgenta si este folosita din ce in ce mai mult in practica generala. In multe tari ale lumii, bolile cardiovasculare reprezinta a doua cauza de deces dupa cancer. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca, pana in 2030, bolile cardiovasculare vor creste cu 3%, iar accidentele vasculare cerebrale cu 8%. In timp ce anumite patologii necesita, in general, un control la spital, medicul de familie ramane o veriga esentiala in acest lant: el pune un prim diagnostic si, daca este necesar, trimite pacientul catre un specialist sau catre serviciul de urgenta.
Noua generatie de ECG-uri este perfect adaptata pentru utilizarea in medicina generala. Examinarea poate fi exportata sub forma de fisier PDF prin intermediul unei chei USB, astfel incat sa poata fi adaugata direct la dosarul pacientului sau trimisa unui cardiolog pentru o opinie sau unui serviciu de teleinterpretare cardiologica.