Ultimul raport DESI plasează din nou România pe ultimul loc în UE la indicele economiei şi societăţii digitale.
78% dintre români spun că dețin competențe digitale doar pentru că știu cum să deschidă calculatorul și să verifice conexiunea la internet, așa cum am descoperit în urma unei cercetări ICDL derulate împreună cu cei de la Cult Market Research.
Oamenii riscă să fie victime ale accentuării decalajului competenţelor digitale, din cauza conştientizării slabe a aptitudinilor digitale reale. Cu toate acestea, românii pot urca în clasamentul digitalizării. Competenţele digitale certificate sunt soluţia pentru eliminarea decalajului.
Ca unic operator național în România și Republica Moldova al ECDL/ICDL – Standardul de Competențe Digitale, ECDL Romania , care în curând va deveni ICDL Romania, implementează în mod constant programe pentru dezvoltarea competențelor digitale, cu rezultate și beneficii reale și măsurabile pentru întreaga societate, pe baza unor programe standardizate de formare și evaluare. Programe internaţionale de certificare , precum ECDL/ ICDL, sunt esențiale în procesul inevitabil de transformare tehnologică.
Până în prezent, peste 350.000 de persoane din România s-au înscris în programul de certificare ECDL. În ultimii 20 de ani, ECDL Romania a dezvoltat o serie de parteneriate naționale și a desfășurat numeroase proiecte de alfabetizare digitală, upskilling and reskilling, prin intermediul cărora diferite categorii sociale și profesionale au beneficiat de formare, evaluare și certificare la un standard internațional.
ICDL are o gamă de module și profiluri de certificare a competențelor digitale de la nivel esențial la nivel avansat, care vizează inclusiv tehnologii noi precum AI, IoT, Cloud, Big Data sau Blockchain și sectoare precum educație, administrație publică, afaceri, dar și seniori, șomeri, etc.
ICDL oferă o metodă clară, standardizată şi continuu actualizată de dezvoltare şi probare corectă a competenţelor digitale.
ICDL se aliniază în întregime cu Cadru European de Competențe Digitale, fiind o implementare exemplară a DigComp, așa cum au remarcat JRC (Centrul Comun de Cercetare – Comisia Europeană), UNESCO sau UNICEF. ICDL Foundation Bruxelles a fost un factor activ în dezvoltarea acestui cadru încă de la etapele inițiale.
Suntem onorați să anunțăm că ECDL Romania a devenit membru All Digital .
All Digital (anterior cunoscută sub numele de Telecentre Europe) este o asociație paneuropeană de top, cu sediul în Bruxelles, care reprezintă organizații membre din întreaga Europă ce lucrează cu 25.000 de centre de competențe digitale. All Digital se concentrează pe susținerea europenilor care au un nivel insuficient de competențe digitale.
ICDL – The Digital Skills Standard este noua identitate de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competențelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent. ECDL/ ICDL este recunoscut în peste 100 de ţări de pe toate continentele lumii.
ECDL Romania este Operatorul National al licentei ECDL/ ICDL in Romania și a dezvoltat de-a lungul timpului o rețea de peste 800 de centre de instruire si testare acreditate, pe întreg teritoriul țării.
ICDL Foundation este o organizație internațională dedicată dezvoltării standardelor de competențe digitale pentru forța de muncă, in educatie si la nivelul societății în general.
Contact ECDL Romania: [email protected], 021 316 99 22, www.ecdl.ro, www.facebook.com/ECDLRomania