Desigur, și teoria este importantă, însă ea reprezintă doar 30% din valoarea totală a capacității de memorare a informației. Cu ajutorul mobilierului pentru laborator, se construiește un mediu de lucru plăcut, în care copiii se simt în siguranță și pregătiți pentru exploatarea cunoștințelor.

De ce sunt importante mobilierele pentru laboratoarele școlare?

Mobilierul unui laborator școlar este alcătuit din mai multe elemente, în funcție de specificul laboratorului. Însă, cele mai întâlnite și importante elemente sunt:

biroul – de obicei se va folosi pe post de catedră, unde profesorii vor avea spații de depozitare și alte instrumente potrivite pentru o bună desfășurare a orelor;

-dulapurile școlare– este nevoie de ele deoarece acolo se pot depozita anumite obiecte; de exemplu, în cazul laboratorului de chimie, vor exista soluții inflamabile ce trebuie depozitate într-un anumit mod pentru a nu deveni nocive;

-băncile – ele trebuie să fie pe înălțimea elevilor, motiv pentru care vor fi diferite în funcție de vârsta copiilor;

-mesele – la fel ca și în cazul băncilor, este nevoie să se aleagă în funcție de vârsta copiilor.

În funcție de tipul de laborator se va alege și materialul mobilierului. Într-un laborator de chimie nu se poate folosi același tip de material care se folosește în cazul unui laborator de informatică sau de limbi străine.

Specificul laboratoarelor de știință este și existența anumitor tipuri de mobilier, ce vor permite instalarea unor chiuvete la fiecare masă de studiu, deoarece se lucrează cu substanțe periculoase. Aceste mese de lucru trebuie să fie rezistente în cazul unor mici accidente în care intră în contact cu substanțele cu care le lucrează.

Un laborator de biologie va avea anumite dulapuri cu vitrine, unde vor putea fi depozitate instrumentele necesare, dar și anumite animăluțe false sau împăiate pe care copiii le pot analiza pentru a învăța despre lumea înconjurătoare.

Ce tipuri de laboratoare școlare există?

Există mai multe tipuri de laboratoare școlare care ar trebui să fie prezente în fiecare unitate de învățământ. Ele facilitează procesul de educare într-o anumită direcție a celor mici.

Pentru ca eficiența acestor laboratoare să fie la cote înalte, fiecare sală de acest gen trebuie să fie dotată cu mobilier laboratoare de calitate superioară. Elevii și studenții trebuie să aibă o postură corectă în bancă și trebuie să aibă suficient spațiu pentru depozitarea manualelor, a cărților sau a caietelor pe care-și notează informațiile importante.

Elevii își pot găsi vocația și vor adora aceste ore petrecute în laboratoarele școlare:

-Laborator de chimie – elevii învață despre elementele chimice, reacțiile chimice și cum sunt alcătuite din punct de vedere chimic obiectele din jurul lor;

-laborator de fizică – copiii învață despre cum funcționează lumea din jurul lor, despre legile fizicii și cum ele există la fiecare secundă;

-laborator de biologie – elevii învață despre lumea înconjurătoare, despre animale, plante și funcțiile corpului uman;

-laboratorul de arte – copiii își exploatează latura artistică, fie ea de muzică sau desen;

laborator de informatică – elevii vor învăța programare, dar și alte lucruri ce țin de viitor și tehnologie.

Educația este cea mai importantă caracteristică a unui popor și elementul după care se poate prezice viitorul unei națiuni. Așadar, cu mobilierul potrivit, laboratoarele școlare devin mine de aur pentru procesul de învățare a tinerilor, momente în care ei pot experimenta ceea ce deja au învățat la clasă.

Source