O punte dentară este o restaurare dentară care este utilizată pentru a înlocui dinții lipsă. Este alcătuită din două coroane dentare care sunt plasate de o parte și de alta a dintelui (sau dinților) lipsă, cu un „pod” de legătură între ele. Podul este dintele (sau dinții) de înlocuire. Acestea sunt o modalitate excelentă de a vă reface zâmbetul și de a vă îmbunătăți sănătatea orală!
Există numeroase motive pentru care poate fi necesară o punte dentară. Dacă ați pierdut unul sau mai mulți dinți, aceasta poate fi necesară pentru a vă reface zâmbetul.
În aceste rânduri, medicii Stelidental vor vorbi despre situațiile în care aveți nevoie de o punte dentară și care sunt avantajele acesteia. De asemenea, vor oferi informații despre procesul de obținere a unei punți dentare în Brăila, România.
Din ce este făcută o punte dentară?
O punte dentară este un dinte protetic care este plasat între două coroane din porțelan, care sunt apoi cimentate pe dinții pilon. Punțile dentare sunt, în general, realizate din porțelan sau ceramică, deși unele pot include și aliaje metalice pentru o rezistență sporită.
Punțile dentare oferă beneficii atât practice, cât și cosmetice. Nu numai că ele umplu golurile lăsate de dinții lipsă, dar ajută și la procesele de masticație și vorbire.
Cine este un candidat bun pentru o punte dentară?
Dacă vă lipsesc unul sau mai mulți dinți, este posibil să fiți un candidat bun pentru o punte dentară.Punțile dentare nu numai că îmbunătățesc aspectul zâmbetului dumneavoastră, ci și facilitează masticația și vorbirea. De asemenea, acestea sunt recomandate persoanelor care au gingii sănătoase și suficient țesut osos pentru a susține noul sau noii lor dinți.
Ce rezistență are o punte dentară?
Deși durata medie de viață a unei punți dentare este de 10 până la 15 ani, cu o îngrijire și o întreținere corespunzătoare, a dumneavoastră ar putea dura pe termen nelimitat.
Punțile dentare sunt construite dintr-o varietate de materiale și au diferite rate de longevitate; cu toate acestea, există mai multe variabile care pot afecta longevitatea acestora, cum ar fi materialul utilizat, numărul de dinți implicați și cât de bine vă îngrijiți dinții.
Periajul și folosirea aței dentare în mod regulat, mersul la medicul dentist pentru controale și curățări de rutină și evitarea alimentelor tari sau mestecarea lucrurilor dure pot contribui la prelungirea duratei de viață a punții dentare.
Medicii Stelidental sunt foarte bine informat cu privire la modul în care trebuie să îngrijiți corect puntea dentară pentru a asigura longevitatea acesteia. Dacă aveți întrebări sau preocupări, stabiliți o programare pentru ca aceștia să vă poată evalua dantura și să vă ofere îndrumări profesionale.
Contact:
Bdul. Independentei, nr. 216, Braila
0723 137 978
www.stelidental.ro