Operația de blefaroplastie este populară în rândul diferitelor sexe și vârste și concurează cu chirurgia plastică a sânului și a nasului în ceea ce privește cererea. Blefaroplastia ajută la rezolvarea unei serii de deficiențe. Cel mai adesea, acestea sunt modificări legate de vârstă: riduri, pungi sub ochi, flacabilitate a pielii și așa mai departe. Spre exemplu, cu operația de blefaroplastie poți corecta nuanțe estetice mai înguste, cum ar fi corectarea ochilor asiatici. Nu există restricții de vârstă, însă trebuie să ai minim 18 ani.
Efectul principal al operației clasice, este întinerirea vizuală și expresivitatea aspectului. În cazuri rare, operația are scopul și de a corecta defectele congenitale sau dobândite, care interferează cu un stil de viață normal.
Blefaroplastia – Indicaţii
Principala indicație pentru corectarea pleoapelor este, în primul rând, dorința pacientului de a-și îmbunătăți aspectul și de a scăpa de disconfortul psihologic. Adesea, pacienții cu vârsta cuprinsă între 45 și 55 de ani solicită corecție. În această etapă a vieții, schimbările legate de vârstă devin mai pronunțate și mai vizibile, așa că dorința unei persoane de a elimina deficiențele și de a restabili tinerețea, este de înțeles. Operația este recomandată în prezența următoarelor probleme: țesut cutanat în exces, căderea pleoapelor superioare, pungi și cercuri sub ochi, omiterea colțurilor exterioare, prezența ridurilor pe pleoape și în jurul ochilor. Blefaroplastia pentru corecția ochilor asiatici este destinată pacienților cu trăsături caracteristice aspectului mongoloid, care doresc să schimbe aspectul general al secțiunii oculare, devenind astfel, mai „europeană”. În situații rare, indicațiile sunt de natură medicală. De exemplu, blefaroplastia poate fi prescrisă pentru o supraînălțare severă a pleoapei care interferează cu vederea normală.
Blefaroplastia – Contraindicații
Blefaroplastia nu este una dintre cele mai dificile tipuri de corecție, dar este totuși o intervenție chirurgicală. Prin urmare, ca orice altă operație, are contraindicațiile sale. De cele mai multe ori acestea sunt contraindicații comune tuturor celorlalte intervenții chirurgicale: diabet, boală infecțioasă sau inflamatorie acută, exacerbarea unei boli cornice, probleme de coagulare a sângelui, boli ale sistemului cardiovascular, boli oncologice. Chirurgia plastică nu se poate face în prezența unor boli ale ochilor și ale pielii feței. Femeile însărcinate și care alăptează sunt sfătuite să amâne vizita la chirurg până la sfârșitul lactației. Pentru ca operația și reabilitarea să aibă succes, cu ceva timp înainte de intervenție, este necesar să începi pregătirea. Regulile de pregătire sunt foarte simple. Diluanții de sânge (aspirina, heparină etc.) trebuie evitaţi cu două săptămâni înainte de operație. De asemenea, dacă pacientul ia medicamente hormonale, va trebui să le oprească pentru un timp. Chirurgul îți va spune mai multe despre acest lucru la consultație. Prin urmare, este foarte important în timpul consultației să informezi medicul cât mai detaliat despre toate medicamentele pe care le utilizezi.