Metoda implantului dentar constă în fixarea unei rădăcini artificiale sub formă de șurub în osul maxilarului pentru a introduce o proteză de aceeași formă și aceeași culoare ca și restul dinților. Când punem un implant dentar și de ce?

Un implant dentar poate fi pus:

    Pentru a înlocui un dinte lipsă

Implantul dentar cu coroana care să înlocuiască un singur dinte este o soluție folosită foarte frecvent pentru a putea recăpăta funcția dintilor într-un mod eficient și de durată pe lângă a beneficia de confort optim. 

    Pentru a înlocui mai mulți dinți lipsă

Dacă lipsesc trei dinți unul lângă altul, de exemplu, metoda implantului dentar cu punte poate fi folosită pentru a înlocui mai mulți dinți.

    Pentru a înlocui toți dinții

Când nu mai există dinți pe unul sau ambele maxilare, un implant dentar poate fi folosit și pentru a umple lipsa totală a dinților și a restabili funcția primară a dinților. 

6 motive bune pentru a alege implanturile dentare:

1. Câștigă în confort masticator și funcțional

Optarea pentru un implant dentar este o garanție a confortului masticator. Când lipsește un dinte, mestecatul alimentelor devine foarte dificil și recurgerea la implant face posibilă găsirea unui dinte funcțional. 

2. Rezultat estetic mai aproape de natural

Implantul dentar oferă un rezultat foarte natural și estetic deoarece este fixat în osul maxilarului ca o adevărată rădăcină dentară spre deosebire de protezele detașabile, și poate găzdui o coroană din ceramică astfel încât să fie de aceeași culoare și aceeași formă ca restul a dintilor.

3. Conservarea dinților adiacenți sănătoși

Plasarea implantului se face în deplină siguranță și nu afectează niciun dinte adiacent. Este suficient să pui un șurub în osul maxilarului, unde lipsește dintele și să pui o coroană pe acesta din urmă. 

4. Conservarea masei osoase si a structurii faciale

Din cauza lipsei de stimulare, pierderea osoasă se dezvoltă treptat în maxilar atunci când lipsește un dinte. Această pierdere osoasă duce la mobilitatea dinților și există un risc crescut de complicații, mai ales că afectează și forma feței. 

5. Poziționare fără durere

Ideea de a înșuruba un implant dentar în osul maxilarului poate fi înfricoșătoare, dar operația este de obicei nedureroasă. Într-adevăr, se efectuează sub anestezie locală pentru ca fiecare gest să nu fie simțit. 

6. O singură intervenție posibilă

Operația de plasare a unui implant dentar este foarte rapidă, de la 15 până la 30 de minute, și necesită o singură operație în care șurubul este plasat în osul maxilarului, apoi o proteză provizorie în așteptarea vindecării și a adaptării implantului.

Source