Cu totii stim ca, in ziua de azi, injectiile cu acid hialuronic sunt la mare cautare pentru augumentarea buzelor. Insa stiai ca acidul hialuronic poate fi injectat si in zona de sub ochi, in santurile lacrimale, pentru a umple cearcanele?

​Cum apar cearcanele?

Odata cu varsta, celulele pielii produc din ce in ce mai putin acid hialuronic, acesta fiind responsabil pentru mentinerea volumului fetei, in special in zona buzelor si pometilor. Fata incepe astfel sa se lase in timp: grasimea subcutanata dintre os si piele “se topeste” pe masura ce imbatranim, iar pielea isi pierde fermitatea. Aceasta pierdere de volum inaspreste trasaturile si afecteaza mai ales pleoapele inferioare, care se lasa si dau un aspect obosit chipului.

Pe langa aceasta pierdere de volum, apare de asemenea o modificare de pigment, cearcanele devenind maronii sau violet. Indiferent de hidratare, odihna si de nivelul de stres, cearcanele nu se mai pot repara in acest moment cu creme, iar aspectul devine tot mai obosit. In plus, cearcanele dezvoltate vor favoriza aparitia ridurilor de sub ochi, lucru care se datoreaza uscaciunii pielii.

Pentru a-ti intineri aspectul, acidul hialuronic sintetic poate fi injectat sub piele.

​Avantajele acidului hialuronic

Injectiile cu acid hialuronic sunt mai potrivite decat o operatie chirurgicala pentru a reda volum fetei, deoarece acidul hialuronic este prezent in mod natural in organism. Prin urmare, tratamentul este foarte sigur si in armonie cu mecanismele complexe ale corpului uman.

Acidul hialuronic este substanta ideala, deoarece este extrem de hidrofil: poate absorbi pana la o mie de ori greutatea lui! Prin atragerea apei, mentine hidratat dermul mult timp. Cand se injecteaza in zona delicata de sub ochi, se alege o molecula slab articulata pentru a permite un rezultat natural. Uneori imbogatita cu vitamine si minerale, compozitia sa ajuta la hranirea pielii si imbunatateste semnificativ aspectul cercurilor intunecate de sub ochi.

​Cine este un bun candidat pentru tratamentul de umplere a cearcanelor cu acid hialuronic?

Aceasta procedura este potrivita oricarei persoane care se confrunta cu lipsa de volum in zona de sub ochi, cu o usoara modificare de pigment.

De mentionat ca pungile de sub ochi nu se pot corecta cu acid hialuronic! Acestea se datoreaza unei hernieri a tesutului adipos si pot fi indepartate doar prin interventie chirurgicala (blefaroplastie inferioara).

Totodata, pigmentul maroniu de sub ochi nu se poate indeparta in totalitate prin injectiile cu acid hialuronic. Pentru o indepartare eficienta a acestuia, se recomanda tratamente PRP, mezoterapie, tratamente cu laser sau peeling chimic.

​Este riscant tratamentul de umplere a cearcanelor cu acid hialuronic?

De cele mai multe ori, nu exista riscuri asociate acestui tratament. In cazul in care se injecteaza acid hialuronic la pacientii cu pungi sub ochi, introducerea acidului nu va face decat sa accentueze aceste pungi. De asemenea, daca injectarea este superficiala, este posibil ca produsul sa fie mult prea evident, iar pielea sa capete o nuanta usor albastruie.

Din fericire, aceste efecte nedorite pot fi inversate prin injectarea cu hialuronidaza, o substanta ce topeste acidul hialuronic.

Daca vrei sa afli mai multe despre acidul hialuronic, poti intra pe https://chirodermatologie.ro

Source