Vara este un moment ideal sa iti petreci concediile in liniste. Este un prilej de relaxare, de iesire la o plimbare superba alaturi de prieteni sau de familie. Dar, poti spune ca ai parte de senzatie de adrenalina la maxim.

Iata, in continuare, ce este adrenalina si de ce apare dependenta de adrenalina in conditiile in care te astepti la tot felul de surprize neplacute! Cum poti face fata situatiilor in care adrenalina se transforma in bucurie, dar si in eforturi de a trai clipa in cele mai bune conditii.

Ce este adrenalina?

Adrenalina este un hormon secretat in sange de catre glanda medulosuprarenala in conditii de stres maxim sau de pericol extrem. Acest hormon secretat constituie raspunsul organismului la astfel de situatii.

Adrenalina este unul dintre hormonii produsi de glandele suprarenale, organe pereche situate deasupra polului superior al fiecarui rinichi. Glanda este formata din doua parti distincte: una periferică, ce poarta denumirea de corticosuprarenala şi o parte centrala, numita medulosuprarenala.

Hormonii secretati de glanda medulosuprarenala sunt denumiti catecolamine (adrenalina, norepinefrina si dopamina), care, in situatii de stres, frica, frig, durere, hipoglicemie sau hipotensiune se descarca in cantitati mari in organism, asigurandu-i acestuia conditii mai bune de aparare.

Dependenta de adrenalina

Dependenta de adrenalina se manifesta atat la nivel fizic, cat si la nivel psihologic, aceasta devenind un mod de viata pentru cei care simt nevoia de a trai senzatii tari aproape in orice moment al existentei lor.

Persoanele dependente de adrenalina isi canalizeaza, de regula, aceasta nevoie de „a trai periculos”, catre practicarea sporturilor extreme, o sursa sigura si inepuizabila de adrenalina si provocari.

In timp ce exista atitudini mai radicale fata de dependentii de adrenalina, considerandu-se ca aceste comportamente au o tenta parasuicidara, care ignora gandirea logica, altii sunt mai toleranti, acceptand ideea ca pentru unii „a trai la limita” este un mod de viata. Dependenta de adrenalina nu este insa o caracteristica specifica numai persoanelor care practica sporturile extreme. Putem privi dependenta de adrenalină si din alta perspectiva.

Agitatia, stresul, provocarile tot mai mari cu care ne confruntam la locurile de munca (sarcinile tot mai solicitante fizic si psihic), temerile accentuate legate de riscul pierderii locului de munca reprezina factori generatori de stres, ce ne fac sa ne traim vietile intr-un ritm alert, sustinut si intr-o agitatie continua. Pentru a face fata programului incarcat din timpul saptamanii, unele persoane se bazeaza tocmai pe adrenalina.

Sporturile extreme si adrenalina

Senzatia si dorinta de a resimti adrenalina intinsa la maxim se reflecta in nevoia de a practica sporturi extreme. Mersul cu scuterul sau cu ATV-ul pot fi alternative bine-venite pentru iubitorii de motoare.

ATV-ul: intre sport si hobby

Multe persoane sunt de parere ca mersul cu un ATV este periculos, insa, in realitate, aceasta activitate s-a transformat pentru alte persoane intr-o pasiune plina de adrenalina si intr-un sport pentru toate varstele.

Initial, ATV-urile au fost concepute in scop recreational, insa ele si-au prezentat utilitatea si pentru fermieri si agricultori care le foloseau pentru a se deplasa cu o mai mare usurinta prin zonele mai greu accesibile cum ar fi zonele de deal si munte sau drumurile accidentate. Insa, treptat, din ce in ce mai multe persoane au devenit tot mai pasionate de aceste vehicule si de zonele pe care le puteau accesa, fapt pentru care au fost puse bazele unor adevarate competitii, lucru care a dus, dupa cum era de asteptat, la aparitia unui sport in adevaratul sens al cuvantului.

Competitiile de motocross pe ATV sunt foarte interesante si pline de adrenalina, ele fiind organizate fie la nivel local, fie la nivel national. Asa ca, ATV-ulltau va avea clar nevoie de un set de piese ATV de pe unimotors.ro, componente de calitate superioara!

Mersul cu scuterul

Cand izolarea se va incheia, multe activitati vor fi reluate si, o data cu ele, traficul mai mare la orele de varf.

Iata care sunt principalele argumente in favoarea mersului pe scuter!

Exista multe motive pentru care mersul cu un scuter prin oras este preferabil folosirii unei masini, pentru deplasarea de zi cu zi prin aglomeratie. Deocamdata stam in casa, dar cu siguranta va amintiti de diminetile in trafic, in drum spre serviciu, facultate sau alte destinatii.

Poti considera ca scuterul este vehiculul ideal de mobilitate urbana, util pentru tranzitarea  zonelor aglomerate, deoarece te avantajeaza prin consumul redus (in jur de 3-4 litri/100 km), poti parca unde doresti, ajungi repede la intalnirile programate, polueaza mai putin si intretinerea este foarte ieftina. In plus, ai piese scuter din belsug la dispozitie chiar si online!

In plus, adio problema locului de parcare! Poti parca scuterul practic oriunde: la intrarea intr-o banca, in fata scarii blocului, pe trotuar, chiar si in spatiul ingust dintre masinile oprite!

Source