O îngrijire dentară adecvată oferă o bună sănătate orală. Vizita periodică în cabinetul medicului stomatolog este esențială. Un stomatolog poate detecta din timp orice problemă dentară pe care o ai și

îți va oferi tratamentul adecvat pentru rezolvarea acesteia. Fiecare problemă dentară are rezolvarea ei, iar mai jos vei găsi câteva dintre cele mai frecvente tratamente dentare efectuate de medicii stomatologi. Iată care sunt acestea.

Detartrajul 

Unul dintre tratamentele uzuale pe care le efectuează un medic stomatolog este detartrajul. Acest tratament are drept scop îndepărtarea tartrului care se depune pe dinți. Acesta nu numai că le va reda dinților tăi strălucirea și un aspect estetic frumos, ci te va ajuta să eviți și diverse complicații sau probleme care pot apărea din cauza lui. Mai mult decât atât, detartrajul realizat în mod regulat te va ajuta să previi boli precum parodontita. În cazul în care o boală precum aceasta te-ar afecta și s-ar agrava, există riscuri crescute pentru sănătatea dinților tăi. Tratament nedureros, detartrajul poate fi realizat în mai multe moduri, totul depinzând doar de medicul care îl efectuează. 

Extracția dentară 

Unul dintre tratamentele de care mulți pacienți se tem, extracția dentară este și unul dintre cele mai comune tratamente. Din păcate, neglijarea igienei orale poate duce la o mulțime de probleme dentare și chiar la pierderea dinților. În cazul în care este vorba despre o carie mult prea avansată, în cele mai multe cazuri singura variantă de tratament rămâne extracția. Cel mai probabil, ulterior poți apela la un implant dentar pentru ca dantura ta să fie din nou perfectă. 

Tratarea cariilor 

Un alt motiv pentru care pacienții pot vizita un cabinet stomatologic este tratarea cariilor. Cariile reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme dentare. Din fericire, există mai multe modalități de a trata eficient această problemă înainte de a ajunge la pierderea dinților. Că este nevoie de o simplă plombă sau este nevoie de reconstrucția dintelui, caria este o afecțiune care poate fi tratată rapid și eficient. Nu este nevoie decât să programezi o vizită într-un cabinet specializat, iar medicul va ști ce este cel mai bine pentru tine. 

Albirea dinților 

Clasicul tratament solicitat de cei care doresc să aibă o dantură perfectă, albirea dinților este comună în cabinetele medicilor. Este posibil ca, deși igiena orală să fie impecabilă, dinții tăi să nu fie albi. Este unul dintre cazurile pentru care vei vrea să faci o vizită la cabinetul stomatologic. Ce vei obține? Dinți de un alb curat, impecabil, dinți strălucitori care îți pot reda încrederea în tine. 

Source