Rutina ta orală include un periaj corect și la timp al dinților și totuși ai o respirație urât mirositoare? Nu uita că și limba necesită curățare.

Dacă te afli în situația în care deși îți periezi dinții corect de cel puțin două ori pe zi (dimineața și înainte de culcare), folosești ață dentară și apă de gură, și totuși ai observat că respirația ta este una neplăcută…limba ta ar putea fi cauza.

Comparativ cu dinții, limba nu poate dezvolta carii, este însă un mediu mult mai favorabil pentru migrarea și dezvoltarea unor bacterii. Fapt ce în final va duce și la apariția respirației urât mirositoare.

Pentru a evita acest lucru, asigură-te că și limba ta este curată și nu adăpostește musafiri nepoftiți cum ar fi bacteriile.

Cum îți cureți limba?

Următoarea țință după periajul dinților este limba.

Curățarea limbii se poate efectua fie utilizând partea opusă a periuței cu care ți-ai spălat dinții, fie o racletă special concepută pentru acest proces.

La fel ca și în cazul spălatului pe dinți, care trebuie să dureze minimum 2 minute, însă nu exista o regulă care să îți spună când s-a terminat. La fel este și în cazul limbii, însă cu toate acestea, de la 4 până la 8 treceri pe limbă sunt în mod normal suficiente pentru a o curăța.

Pentru o curățare eficientă și confortabilă, în cazul în care utilizați o racletă, evitați să îndreptați limba deoarece acest lucru scade suprafața și face răzuirea mai puțin eficientă. Începeți curățarea limbii efectuând mișcări din partea din spate spre vârful acesteia.

Atenție însă la presiunea cu care curățati limba! Dacă presiunea este una prea mare s-ar putea crea pe suprafața acestea microleziuni în care bacteriile pot să se adăpostească, accentuând astfel problema respirației urât mirositoare.

Curățarea limbii are ca beneficii pe lângă evitarea respirației urât mirositoare și îmbunătățirea aspectului limbii și apărarea imunitară: eliminarea bacteriilor prezente pe limbă împiedică ingerarea acestora, acest lucru ajută la lupta împotriva infecțiilor pe care le-ar putea provoca.

Dacă ai o igienă orală care include pe lângă periajul dinților și curățarea limbii, dar totuși respirația ta esta urât mirositoare, apelează la sfatul unui specialist.

Source